x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bilanțul zilnic al morților COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000 dacă nu se iau măsuri

Bilanțul zilnic al morților COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000 dacă nu se iau măsuri

06 Mar 2021   •   20:00
Bilanțul zilnic al morților COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000 dacă nu se iau măsuri

Bilanțul zilnic al morților COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000 dacă nu se iau măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății nu vede nicio șansă pentru restricții dure la nivel național din cauza rezistenței președintelui Jair Bolsonaro.

Surse au declarat pentru Reuters că bilanțul zilnic al morților COVID-19 din Brazilia ar putea ajunge la 3.000 dacă nu se iau măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului, potrivit unei prezentări făcute într-o ședință de joi a echipei guvernamentale.

Grupul de lucru interministerial, care include Ministerul Sănătății și șeful de cabinet al președintelui, s-a întâlnit joi pentru a discuta situația actuală a pandemiei din Brazilia, unde un al doilea val brutal ucide oamenii mai repede decât în ​​orice moment anterior.

Media este de 1.250 de decese pe zi.

În ciuda numărului mare de morți, cele două surse au declarat că Ministerul Sănătății nu vede nicio șansă pentru măsuri de distanțare socială la nivel național din cauza rezistenței președintelui Jair Bolsonaro.

Brazilia se află pe locul doi în lume în ce privește numărul de decese, după Statele Unite. Brazilia se confruntă cu cea mai gravă fază a epidemiei de până acum, sistemul spitalicesc fiind la un pas de colaps.

Cu toate acestea, preşedintele Jair Bolsonaro a bătut cu pumnul în masă şi le-a cerut brazilienilor să înceteze „văicăreala”: „Încetaţi nervozitatea şi văicăreala. Cât va mai dura plânsul? Trebuie să ne confruntăm cu problemele, da. Unde va ajunge Brazilia dacă oprim (lockdown-ul n.r.)?”, spune Bolsonaro.

În Brazilia, au murit peste 260 de mii de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2.

×
Subiecte în articol: brazilia Covid-19 morti