x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Cosby, aflat în închisoare, se compară cu faimoși prizonieri politici

Bill Cosby, aflat în închisoare, se compară cu faimoși prizonieri politici

15 Feb 2019   •   14:08
Bill Cosby, aflat în închisoare, se compară cu faimoși prizonieri politici
Sursa foto: MediaPunch/REX/Shutterstock/MediaPunch/REX/Shutterstock

Actorul de comedie Bill Cosby s-a comparat cu faimoşi prizonieri politici şi a spus că nu simte remuşcări pentru faptele comise, într-o declaraţie publicată joi de impresarul vedetei pe Facebook, potrivit DPA. 

Impresarul lui Cosby, Andrew Wyatt, a spus că actorul în vârstă de 81 de ani, supranumit ''Tatăl Americii'', este ''puternic'' şi îşi foloseşte în mod eficient timpul petrecut în spatele gratiilor. 

Potrivit lui Wyatt, Cosby se trezeşte la primele ore ale dimineţii, face exerciţii fizice în celulă şi se plânge că mâncarea este prea sărată. 

Situaţia sa ''îi aminteşte de mari prizonieri politici precum Martin Luther King, Randall Robinson, Dr Benjamin Chavis sau Nelson Mandela''.

Cosby execută o sentinţă de 10 ani într-o închisoare de stat din Pennsylvania. Actorul a fost condamnat pentru că a drogat-o şi agresat-o pe Andrea Constand, în 2004. 

Wyatt spun că actorul nu are remuşcări deoarece a încheiat o înţelegere civilă cu Constand în 2005 pentru mai multe milioane de dolari, iar procurii au decis atunci să nu înceapă urmărirea penală. 

Cosby îşi susţine în continuare nevinovăţia şi insistă că relaţiile sexuale cu Constand au fost consensuale.

Actorul a contestat condamnarea primită, dar ar putea dura mai multe luni înainte să fie formulată o hotărâre.

Cosby pune condamnarea sa pe seama aspiraţiilor politice ale ''unui procuror nenorocit şi ale unui judecător corupt'' şi pe faptul că actorul a încercat să implice ''nu doar comunitatea persoanelor de culoare, ci toate comunităţile, să le ofere o voce''. 

Wyatt a recunoscut, într-un interviu difuzat miercuri de NBC10, că alte zeci de femei l-au acuzat în mod public pe Cosby de agresiuni sexuale, dar că asta nu înseamnă că afirmaţiile lor sunt adevărate. 

"America a vrut să arate că femeile nu mint. Femeile mint.", a mai spus acesta.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: bill cosby arest