x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Black Friday ar putea fi interzis în Franţa pentru că provoacă supra-consum, blocaje în trafic şi poluare

Black Friday ar putea fi interzis în Franţa pentru că provoacă supra-consum, blocaje în trafic şi poluare

28 Noi 2019   •   22:30
Black Friday ar putea fi interzis în Franţa pentru că provoacă supra-consum, blocaje în trafic şi poluare

Mai mulţi parlamentarii francezi şi-au anunţat intenţia de a adopta un act legislativ prin care să fie interzise vânzările la reducere de Black Friday, pe motiv că provoacă supra-consum, blocaje în trafic şi poluare, transmite AP.

Fostul ministru al Ecologiei, Delphine Batho, a prezentat un amendament care propune interzicerea Black Friday, deoarece provoacă o risipă a resurselor şi un supra-consum. Amendamentul a fost adoptat de o comisie parlamentară şi urmează să fie dezbătut în Adunarea Naţională pe data de 9 decembrie.

Separat, ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Elisabeth Borne, a criticat joi evenimentul comercial care, în opinia sa, creează „blocaje în trafic, poluare şi emisii de gaze cu efect de seră”. Elisabeth Borne a adăugat că ar sprijini Black Friday, dacă acest eveniment ar fi în beneficiul micilor companii franceze dar marii retaileri online sunt principalii beneficiari.

În replică, o organizaţie care reprezintă sectorul de vânzări electronice din Franţa a condamnat iniţiativa privind interzicerea vânzărilor de Black Friday, un eveniment care a luat naştere în SUA, unde are loc după sărbătoarea de Thanksgiving. În Franţa, vânzările online au crescut cu 69% în perioada evenimentului Black Friday din anul 2017, iar în acest an se aşteaptă să se înregistreze vânzări de 5,9 miliarde euro.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Black Friday