x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BMW vrea să se extindă pe piața chineză de automobile

BMW vrea să se extindă pe piața chineză de automobile

17 Feb 2021   •   09:17
BMW vrea să se extindă pe piața chineză de automobile

Constructorul auto german Bayerische Motoren Werke AG (BMW) își mărește producția în China. În acest sens a încheiat un contract cu partenerul său chinez Brillance pentru fabrica din Shenyang, scrie DPA.

"Putem construi mai mult, Brilliance are mai multe comenzi, este o situaţie din care toţi câştigă", transmite compania. 

Vânzările BMW pe piața chineză au crescut cu 7%, respectiv 777.000 de unități, în 2020. 

Însă la nivel global, comercializarea acestora a scăzut cu 8,4% din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Astfel, au fost vândute 2,324 de milioane de automobile BMW, Rolls-Royce și Mini. Pe continentul european vânzările au scăzut cu 15,7%, iar în Statele Unite cu 18%.

Totodată, compania chineză de stat FAW, și al doilea producător din această țară, urmărește achiziționarea Brilliance, partenerul chinez al BMW, pentru 7,2 miliarde de dolari. Principalul acționar al Brilliance, respectiv Huachen Automotive Group, se află în pragul falimentului, iar FAW vrea să cumpere inițial 30,43% din acțiunile acestuia și 11,89% din cele ale grupului de stat Liaoning Provincial Transportation Investment. 

Brilliance are sediul în Shenyang, capitala provinciei Liaoning. Aceasta a înființat împreună cu grupul german BMW AG o societate mixtă - BMW Brilliance Automotive. BMW dorește să-şi majoreze participaţia la 75% în 2022 și va plăti 3,6 miliarde de euro pentru încă 25% din acţiunile BMW Brilliance Automotive.
Brilliance mai deţine 51% dintr-o societate mixtă cu compania franceză Renault SA.

FAW are sediul în Changchun, provincia Jilin, și a încheiat partneriate cu Volkswagen şi Toyota pentru producția de automobile în China. 

×
Subiecte în articol: BMW China