x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson a anunțat când se vor redeschide școlile. Părinții sunt nemulțumiți

Boris Johnson a anunțat când se vor redeschide școlile. Părinții sunt nemulțumiți

11 Iun 2020   •   11:51
Boris Johnson a anunțat când se vor redeschide școlile. Părinții sunt nemulțumiți

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat că școlile vor fi redeschise complet în luna septembrie, fapt care a stârnit nemulțumirea părinților. Aceștia sunt supărați că accesul în magazine și grădini zoologice a fost permis înaintea unităților de învățământ, relatează dailymail.co.uk

„Intenționăm să readucem toți copiii la școală în septembrie, cu condiția ca progresele pe care le realizăm acum să continue. Acesta e obiectivul nostru și este în concordanță cu a celorlalte țări din Europa”,  a spus Johnson.

Decizia a stârnit nemulțumiri din partea familiilor care se plâng de faptul că nu au cu cine să-și lase copiii acasă în timp ce merg la muncă. Mai mult, ei acuză autoritățile că au permis desfășurarea de manifestații cu zeci de mii de protestatari, în timp ce copiii nu pot merge la școală. 

Anunțul șefului executivului de la Londra vine după mai multe încercări eșuate de a apela la profesori pensionari pentru a reuși să se respecte distanța socială și abandonarea planului de a-i readuce pe elevii din clasele primare pe băncile școlii înainte de vacanța de vară. 

Se estimează că circa 700.000 de copii se află în situații vulnerabile, așa încât nu pot urma cursuri online și nici măcar nu au acces la calculatoare.  

În cadrul ședinței din Downing Street, care s-a desfățurat aseară, prim ministrul a recunoscut că abandonarea restricțiilor trebuie să fie mai lentă decât se aștepta deoarece infectările cu coronavirus sunt încă prea mari. 

El a promis că toți elevii se vor întoarce la școală în toamnă și va rezolva problema copiilor defavorizați. Ministrul Educației, Gavin Williamson, va prezenta detaliile acestui plan săptămâna viitoare, cu  implicarea mai multor voluntari și profesori pensionari, pentru desfășurarea în siguranță a orelor. 

 

 

 

 

×