x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson​​​​​​​ anunță un nou lockdown în Marea Britanie, după creșterea cazurilor de Sars Cov 2

Boris Johnson​​​​​​​ anunță un nou lockdown în Marea Britanie, după creșterea cazurilor de Sars Cov 2

04 Ian 2021   •   22:39
Boris Johnson​​​​​​​ anunță un nou lockdown în Marea Britanie, după creșterea cazurilor de Sars Cov 2
Sursa foto: Agerpres

Anglia intră din nou în izolare, după creșterea cazurilor de Sars Cov 2. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat închiderea școlilor începând de marți și le-a cerut oamenilor să rămână acasă dacă nu au cumpărături esențiale de făcut, exerciții fizice sau alte excepții.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, luni seara, o nouă carantină națională, în încercarea de a opri răspândirea cazuri de COVID-19 care amenință să copleșească sistemul sanitar, scrie Reuters.

Johnson a spus că noua variantă mai contagioasă a coronavirusului se răspândește cu mare viteză și este nevoie de o intervenție urgentă.

„Avem acum o nou variantă a virusului. A fost atât frustrant, cât și alarmant să vedem viteza cu care noua variantă circulă. Oamenii noștri de știință au confirmat că noua variantă este între 50% și 70% mai transmisibilă, acest lucru înseamnă că este mult mai probabil să vă infectați și să-l dați mai departe.

În timp ce vă vorbesc în această seară, spitalele noastre sunt sub o presiune mai mare din partea Covid-19 decât în orice alt moment al pandemiei. În Anglia, numărul de pacienți Covid-19 din spitale a crescut cu aproape o treime în ultima săptămână, la aproape 27.000, cu 40% mai mult decât primul vârf din aprilie”, a transmis Johnson.

„Cu o mare parte din țară și așa sub restricții extreme, este clar că trebuie să facem mai mult împreună pentru a stabiliza această nou variantă în timp ce vaccinurile noastre sunt efectuate. În Anglia, va trebui să intrăm într-un lockdown național suficient de strict pentru a controla această variantă a virusului. Astfel, guvernul din nou vă cere să stați în casă, să ieșiți doar pe motive limitate permise de lege precum cumpărăturile pentru lucruri esențiale, munca dacă nu este posibilă de acasă, exercițiile fizice, accesul la medicină și evadarea de abuz domestic”, a mai spus premierul britanic.

 

Johnson a spus că măsurile vor include închiderea școlilor începând de marți și le-a cerut oamenilor să rămână acasă, în afara cumpărăturilor esențiale, a exercițiilor fizice sau a altor excepții limitate.

Dacă calendarul de vaccinare merge conform planurilor și numărul de cazuri și decese răspunde la carantină, ar trebui să fie posibilă ieșirea din blocaj până la mijlocul lunii februarie.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Boris Johnson