x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson, vizat de o anchetă privind finanţarea lucrărilor de renovare a apartamentului oficial

Boris Johnson, vizat de o anchetă privind finanţarea lucrărilor de renovare a apartamentului oficial

28 Apr 2021   •   22:30
Boris Johnson, vizat de o anchetă privind finanţarea lucrărilor de renovare a apartamentului oficial

Comisia Electorală din Marea Britanie a anunţat, miercuri, lansarea unei investigaţii privind modul în care au fost finanţate lucrările de renovare pentru apartamentul oficial în care locuieşte premierul Boris Johnson, după dezvăluirile fostului consilier Dominic Cummings, informează BBC News.

Comisia Electorală a transmis că există "motive rezonabile pentru suspectarea producerii unui delict sau a unor delicte".

Premierul Boris Johnson, liderul Partidului Conservator, este supus presiunilor politice pentru a declara din ce fonduri au fost plătite lucrările de renovare a apartamentului oficial, situat la adresa Downing Street 11, după ce Dominic Cummings, fostul său consilier pentru Afaceri Politice, a declarat că a existat un plan prin care donatori electorali au suportat "în secret" cheltuielile.

Boris Johnson susţine că a plătit "personal" cheltuielile, dar a evitat să spună dacă au fost implicate alte părţi. "Răspunsul este că eu am acoperit costurile. Am respectat în totalitate codul de conduită (...)", a afirmat Boris Johnson.

Comisia Electorală britanică a comunicat că a fost în contact cu Partidul Conservator din luna martie în legătură cu lucrările efectuate de Boris Johnson în apartament. "Investigaţia are rolul de a determina dacă vreo tranzacţie asociată lucrărilor efectuate la adresa Downing Street 11 intră sub regimul reglementat de Comisie şi dacă finanţarea a fost raportată aşa cum este reglementat", a comunicat Comisia Electorală.

Sir Keir Starmer, liderul Partidului Laburist (opoziţie), i-a cerut premierului Boris Johnson să explice cine a plătit iniţial factura pentru lucrările de renovare. Guvernul este "îngropat în mizerie, într-un sistem de favoritisme şi în scandaluri", a acuzat Keir Starmer.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson