x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Braconaj draconic de rinoceri în Botswana

Braconaj draconic de rinoceri în Botswana

09 Oct 2019   •   22:30
Braconaj draconic de rinoceri în Botswana

Nouă rinoceri au fost braconaţi în Botswana din luna aprilie, a declarant, miercuri, guvernul acestei ţări, manifestându-şi îngrijorarea că această rată fără precedent, de un exemplar ucis pe lună, ar putea duce la dispariţia acestei specii din ţară până în 2021, informează APP.

Miile de rinoceri care cutreierau odată Africa şi Asia au dispărut ca urmare a braconajului şi a pierderii habitatului, astfel că în prezent foarte puţini trăiesc în afara parcurilor naţionale şi a rezervaţiilor, unde rămân ameninţaţi.

Botswana găzduieşte circa 400 de rinoceri, potrivit „Rhino Conservation Botswana”, dintre care cea mai mare parte trăiesc pe câmpiile Deltei Okavango, din nordul ţării.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, doi rinoceri au fost braconaţi în cinci zile în Okavango, la sfârşitul lunii trecute, ridicând la nouă numărul total de exemplare braconate începând cu luna aprilie.

„Am pierdut aproximativ un rinocer pe lună din cauza braconajului”, a declarat Mmadi Reuben, specialist în rinoceri în cadrul Departamentului pentru animale sălbatice din Botswana.

„Dacă braconajul va continua în acest ritm, nu va mai exista niciun rinocer în Botswana într-un an sau doi, în special rinocerul negru”, a avertizat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: rinoceri braconaj