x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brazilia: Cuţitul cu care a fost înjunghiat Jair Bolsonaro va fi expus într-un muzeu

Brazilia: Cuţitul cu care a fost înjunghiat Jair Bolsonaro va fi expus într-un muzeu

12 Sep 2019   •   20:50
Brazilia: Cuţitul cu care a fost înjunghiat Jair Bolsonaro va fi expus într-un muzeu

Cuţitul cu care preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost înjunghiat în urmă cu un an, în timpul campaniei electorale, va fi expus într-un muzeu, fiind considerat de un judecător ca obiect cu „valoare istorică relevantă”, transmite EFE.

Judecătorul Bruno Savino, din localitatea Juiz de Fora, unde a avut loc atacul, a recunoscut „valoarea istorică relevantă a cuţitului folosit în atentatul” asupra lui Bolsonaro, din 6 septembrie 2018, şi, prin urmare, „interesul de conservare a acestuia pentru istoria politică recentă a ţării”.

Arma utilizată de autorul atacului, un bărbat de 41 de ani, cu probleme psihice, va fi expusă la Muzeul Academiei Naţionale de Poliţie din capitala ţării, la o dată ce urmează să fie stabilită.

În campania electorală de anul trecut, candidatul Jair Bolsonaro a fost înjunghiat în abdomen, în timp ce era purtat pe umeri de mulţime la un miting în Juiz de Fora, localitate din statul Minas Gerais (sud-est).

Agresorul a fost arestat imediat după atacul asupra lui Bolsonaro, care în acel moment conducea în sondaje, dar judecătorul a apreciat că persoana reţinută nu are capacitatea de a răspunde pentru actele sale din cauza problemelor psihice.

După atentat, Bolsonaro a fost internat de urgenţă la un spital public din Juiz de Fora, unde medicii au reuşit să-l stabilizeze, iar câteva zile mai târziu a fost transportat cu elicopterul la un centru medical din Sao Paolo, unde a fost operat din nou şi a urmat un proces de recuperare.

Preşedintele brazilian a fost supus duminică unei noi intervenţii chirurgicale la abdomen, a patra de când a fost înjunghiat, de această dată pentru corectarea unei eventraţii care a apărut ca urmare a operaţiilor anterioare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brazilia jair bolsonaro