x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit în impas: Boris Johnson nu vrea să cedeze la negocierile cu UE

Brexit în impas: Boris Johnson nu vrea să cedeze la negocierile cu UE

04 Oct 2020   •   18:00
Brexit în impas: Boris Johnson nu vrea să cedeze la negocierile cu UE

Marea Britanie se poate descurca în cazul unui Brerxit fără acord, în situația în care negocierile cu UE nu se vor debloca și nu se va ajunge la o înțelegere la sfârșitul perioadei de tranziție, este de părere premierul Boris Johnson, citat de AFP.

Regatul Unit a ieșit din blocul comunitar la 31 ianuarie însă se supune regulilor UE până la sfârșitul acestui an. În acest timp au fost mai multe încercări de a se ajunge la un acord însă acestea sunt în impas. 

Dacă nu se va încheia o înțelegere, vor fi aplicate regulile Organizaţiei Mondiale ale Comerţului (OMC).

"Nu vreau în mod special să ajungem la o relaţie precum cea cu Australia sau bazată pe regulile OMC, dar putem trăi foarte bine cu asta. Cred că putem prospera și în aceste circumstanţe", este de părere șeful executivului de la Londra. 

Boris Johnson și Ursula von der Leyen s-au întâlnit în acest week-end pentru a încerca să deblocheze discuțiile pe teme comerciale. 

Viitorul summit UE din 15 octombrie este considerat de premier ca fiind termenul limită pentru a se ajunge la o înțelegere. Ue, în schimb, vrea ca negocierile să se desfășoare până la sfârșitul acestei luni. 

"Uniunea European trebuie să înţeleagă că suntem pe deplin serioşi în privinţa necesităţii de a ne controla propriile legi şi reglementări", a declarat Johnson, care nu vrea să cedere în privința pescuitului.

 

×
Subiecte în articol: brexit Boris Johnson