x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Suspendarea Parlamentului pentru a forţa un Brexit fără acord ar fi scandaloasă (parlamentar laburist)

Brexit: Suspendarea Parlamentului pentru a forţa un Brexit fără acord ar fi scandaloasă (parlamentar laburist)

16 Iun 2019   •   13:30
Brexit: Suspendarea Parlamentului pentru a forţa un Brexit fără acord ar fi scandaloasă (parlamentar laburist)

Un parlamentar britanic conservator care speră să o înlocuiască pe prim-ministrul Theresa May nu a exclus duminică suspendarea Parlamentului dacă deputaţii încearcă să blocheze ieşirea Marii Britanii din UE fără acord. Orice sugestie de suspendare a Parlamentului ar fi "scandaloasă", a reacţionat imediat un adversar laburist, relatează Reuters.

Conservatorul Dominic Raab a spus că este foarte puţin probabil ca parlamentul să fie suspendat în legătură cu Brexitul, dar a refuzat să excludă această posibilitate.

Orice sugestie de suspendare a Parlamentului pentru a încerca forţarea unui aşa numit Brexit "fără acord" ar fi "scandaloasă" şi probabil că nu se va întâmpla niciodată, a declarat Hilary Benn, parlamentar laburist de opoziţie şi preşedinte al comisiei parlamentare privind Brexitul.

"Ar fi scandalos să folosim acest lucru pentru a încerca şi chiar a închide uşile Camerei Comunelor, astfel încât deputaţii să nu se poată întâlni şi exprima un punct de vedere ... pur şi simplu nu cred că acest lucru se va întâmpla", a declarat Benn pentru Sky News, conform Reuters.

Şi fostul ministru de externe britanic Boris Johnson, favorit la funcţia de preşedinte al Partidului Conservator, ar fi dat asigurări într-o întâlnire privată cu parlamentari conservatori pro-Brexit, desfăşurată săptămâna trecută, că nu va exclude în mod explicit posibilitatea suspendării parlamentului pentru a forţa un Brexit fără acord, conform cotidianului The Times, citat de agenţia de presă britanică menţionată.AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexi