x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Britanicii de peste 50 de ani vor fi vaccinați anti COVID-19 cu a treia doză începând din toamnă

Britanicii de peste 50 de ani vor fi vaccinați anti COVID-19 cu a treia doză începând din toamnă

05 Mai 2021   •   10:06
Britanicii de peste 50 de ani vor fi vaccinați anti COVID-19 cu a treia doză începând din toamnă

Britanicii de peste 50 de ani vor putea fi vaccinați anti COVID-19 cu a treia doză începând din toamna acestui an. Această măsură a fostdecsă de autoritățile sanitare din Regatul Unit pentru a elimina riscul de infectare la această categorie de populație, scrie The Times.

Două studii sunt derulate în această țară, sub coordonarea directorului medical, Chris Whitty. Primul se referă la vaccinuri adaptate pentru protecția la noile tulpini, iar cel de-al doilea vizează administrarea unei a treia doze din tratamentele administrate în prezent, respectiv AstraZeneca/Oxford, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna.

În prezent, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au fost imunizate cu cel puţin o doză a unui vaccin anti COVID-19.

Marea Britanie a semnat contracte de achiziţie pentru 510 milioane de doze, cu opt producători de vaccinuri. Unele dintre aceste seruri se află în etapa de dezvoltare.
Totodată, va achiziționa 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer/BioNTech.

Regatul Unit a comandat, în total, 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie COVID vaccin a treia doza