x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bursele internaționale își revin. Dow Jones a avut cea mai mare creștere din istorie

Bursele internaționale își revin. Dow Jones a avut cea mai mare creștere din istorie

03 Mar 2020   •   11:04
Bursele internaționale își revin. Dow Jones a avut cea mai mare creștere din istorie

Bursele americane și-au revenit luni. Indicele Dow Jones a înregistrat 1.294 de puncte, cea mai mare creștere din istorie într-o zi, relatează CNN. Reculul de luni a fost puternic.

După o deschidere în creștere și o o evoluție indecisă la mijlocul dimineții, acțiunile au sfârșit prin a crește puternic. Dow Jones a încheiat cu un plus de 5,1%, cel mai bun câștig. Procentual, luni a fost cea mai bună zi din martie 2009.

S&P a urcat cu 4,6%, cea mai bună performanță din decembrie 2018.

Bursele mondiale au avut săptămâna trecută cea mai grea perioadă de la criza financiară din 2008. Dow Jones a scăzut cu 12,4%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 11,5%. Dow Jones a înregistrat joi cea mai importantă scădere dintr-o zi.

Investitorii sunt supuși unui tir de informații contradictorii despre evoluția epidemiei de coronavirus. Pe de o parte, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a avertizat că răspândirea infecției ar putea încetini semnificativ creșterea globală.

Pe de altă parte, investitorii speră că băncile centrale vor lansa programe de stimulare a economiilor. Banca Japoniei a declarat că va furniza „ample lichidități” pentru menținerea stabilității piețelor financiare iar Banca Angliei s-a angajat să facă ceea ce este necesar pentru sprijinirea economiei britanice.

Prețul aurului a crescut cu 1,8% la 1.592,30 dolari/uncie, în timp ce prețurile petrolului american au încheiat ziua cu 4,4% mai mult, la 46,75 dolari pe baril.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bursa dow jones