x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe California: Incendiu declanşat de petrecere

California: Incendiu declanşat de petrecere

07 Sep 2020   •   23:05
California: Incendiu declanşat de petrecere

Autoritățile din California au anunțat că incendiul din El Dorado a fost declanşat de un aparat pirotehnic folosit la o petrecere.

Incendiul din El Dorado s-a întins pe o suprafaţă de 7.000 de acri. Acesta ar fi fost declanșat de un aparat pirotehnic folosit la o petrecere, în cadrul căreia un cuplu urma să anunţe sexul viitorului lor copil.

Din dorinţa de a marca momentul, organizatorii au folosit artificii. Aparatul pirotehnic nu a funcţionat cum trebuie şi flăcările au acaparat împrejurimile. Acum, tatăl, Dennis Dick, este nevoit să achite 8 milioane de dolari despăgubiri.

În anul 2019, mai multe astfel de petreceri au declanșat tot soiul de accidente, inclusiv incendieri. De vină ar fi părinţii care apelează la diverse aparate pirotehnice pentru a impresiona invitaţii la petrecere.

Los Angeles înregistrează o temperatură record de 49,4 grade Celsius.

Din cauza temperaturilor ridicate, aproximativ 1.000 de incendii au izbucnit în California. Cel mai mare incendiu raportat până acum este cel care poartă numele de Creek Fire. Acesta a afectat peste 73.000 acri din pădurea Sierra.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu