x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camerista i-o întoarce lui DSK

Camerista i-o întoarce lui DSK

de Sînziana Stancu    |    05 Iul 2011   •   11:49
Camerista i-o întoarce lui DSK

Analiza cartelelor de camera de la hotelul Sofitel confirma declaratiile cameristei care il acuza de agresiuni sexuale pe fostul director al FMI : ea nu a facut curatenie in alta camera inainte de a denunta faptele la receptia hotelului.

Dezvaluirea facuta de cotidianele franceze Le Figaro si Le Parisien ar putea sa toarne un strop de credibilitate privind declaratiile cameristei de la Hotelul Sofitel din New York.

Acuzarea in procesul intentat lui DSK descoperise, in urma analizei cartelelor magnetice de acces in camerele de hotel, ca femeia facuse curatenie in camera 2820, de la etajul 28, inainte de a intra in camera 2806, aflata pe acelasi etaj, in care locuia fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, la ora 12:06.

Este exact ceea ce declarase prima oara menajera in fata anchetatorilor, imediat dupa incident . Aceste dovezi nu au putut fi insa prezentate vineri, la audierea-surpriza a lui DSK pe baza unor probe si declaratii obtinute de avocatii sai despre minciunile presupusei victime in legatura cu trecutul ei, dar si cu faptele petrecute in dupa-amiaza zilei de 14 mai la Hotelul Sofitel din New York, ale caror "protagonisti au fost Strauss-Kahn, pe atunci inca director al FMI, si camerista de culoare, originara din Guineea, mai precizeaza "Le Figaro'.

Succesiunea faptelor a fost descrisa de catre unul dintre superiorii ierarhici din cadrul hotelului, acesta fiind cel care a descoperit-o pe menajera, singura si in stare de soc, in cealalta camera si a dus-o apoi la "reconstituire' in camera unde statuse Strauss-Kahn, pentru a afla ce se intamplase acolo.

Tot el a condus-o la receptia hotelului, de unde autoritatile au chemat politistii. Iata cum descrie cotidianul francez succesiunea faptelor, potrivit declaratiei functionarului de la hotel : la scurt timp dupa ora 12.26, cheia magnetica a angajatei descuie succesiv camera 2820, apoi 2806. Astfel, reiese ca Nafissatou Diallo, dupa ce a parasit in mod precipitat camera ocupata de Dominique Strauss-Khan, s-a refugiat in camera 2820 care nu era ocupata, inainte de a fi gasita de responsabilul de etaj. Superiorul sau ierarhic a condus-o apoi in camera 2806 pentru ca aceasta sa ii explice ce s-a intamplat si pentru a-si reveni.

Aceasta este versiunea prezentata anchetatorilor de responsabilul de etaj si de Nafissatou Diallo, sustine cotidianul francez, precizand ca, din pacate, confirmarea oferita de cartelele magnetice nu a ajuns decat tarziu in mainile acuzarii, continua acesta, iar procurorul Cyrus Vance ar fi primit abia vineri rezultatele expertizei, dupa ce daduse publicitatii indoielile privind credibilitatea cameristei. Initial au fost analizate numai intrarile in camera 2806, a declarat pentru Le Figaro o sursa apropiata anchetei.

Probabil ca aceste dezvaluiri nu vor cantari prea mult in fata justitiei americane atat incat sa rastoarne total situatia. Dar ar putea sa mai ridice un pic gradul de credibilitate al cameristei si, impreuna cu problele de ADN din sperma lui DSK descoperita in camera, pe asternuturi si covoare, ar putea sa demonstreze si o oarecare parte de vina a fostului director al FMI.

Daca in SUA sunt semne suficiente ca episodul judiciar al fostului director al FMI s-ar fi "luminat' si toata lumea vorbeste despre o sentinta favorabila lui DSK, care sa-l absolve de orice vina, in Frata, se aduna nori mai grei peste o alta cauza similara, DSK fiind acuzat de catre jurnalista si scriitoarea franceza Tristane Banon, in varsta de 32 de ani, de o "tentativa de viol' petrecuta in 2003, scrie "Le Parisien'.

DSK a reactionat imediat, avocatul sau, David Koubbi, depunand la randul sau o plangere impotriva jurnalistei, pentru "denunt calomnios'. Totusi, toate acestea inseamna ca un alt proces privind "derapajele' sexuale ale lui DSK ar putea incepe in Franta, chiar daca el va scapa cu bine de teribila justitie americana.

×