x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Campanie electorală în SUA. Republicanii și democrații strâng sume record în cursa pentru prezidențiale

Campanie electorală în SUA. Republicanii și democrații strâng sume record în cursa pentru prezidențiale

12 Mai 2020   •   16:35
Campanie electorală în SUA. Republicanii și democrații strâng sume record în cursa pentru prezidențiale
Sursa foto: Tetra Images/Getty Images/Tetra images RF

Echipa de campanie a preşedintelui american Donald Trump şi Comitetul Naţional Republican au anunţat că au strâns 61,7 milioane de dolari, în luna aprilie, pentru campania prezidențială. Contracandidatul democrat Joe Biden a strâns 60,5 milioane de dolari, în aceeași perioadă, transmite Reuters.

Suma adunată reprezintă un record pentru republicani, aducând valoarea totală a fondurilor colectate la 255 de milioane de dolari.

Democratul Joe Biden a afirmat că echipa sa şi Comitetul Naţional Democrat au strâns 60,5 milioane de dolari în aprilie.

Valoarea sumelor strânse atât de republicani, cât şi democraţi, este surprinzătoare în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus, care a făcut din SUA cel mai afectat stat din lume de virusul Covid-19. 

În luna martie, democrații au adunat o altă sumă record de 46,7 milioane de euro pentru campania electorală, cu peste trei ori mai mare decât au strâns republicanii în aceeaşi lună.

Joe Biden este reprezentantul Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale americane, după ce principalul său rival, senatorul Bernie Sanders, s-a retras din cursa internă.

În luna aprilie, economia americană a pierdut 20,5 milioane de locuri de muncă, cea mai mare scădere a populaţiei ocupate după Marea Criză (1929-1933), principala cauză fiind pandemia. 

×
Subiecte în articol: sua donald trump Joe Biden