x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Campanie prezidențială în SUA. Joe Biden conduce în sondaje. Popularitatea lui Donald Trump, în scădere

Campanie prezidențială în SUA. Joe Biden conduce în sondaje. Popularitatea lui Donald Trump, în scădere

13 Mai 2020   •   11:39
Campanie prezidențială în SUA. Joe Biden conduce în sondaje. Popularitatea lui Donald Trump, în scădere
Sursa foto: flickr.com

Fostul vicepreşedinte Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, este cu 8% mai bine cotat decât actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, arată ultimul sondaj Ipsos/Reuters.

41% dintre americanii cu drept de vot îl preferă pe Trump, procent în scădere cu 4% de la jumătatea lunii aprilie, și 56% îl dezaprobă, comparativ cu 51% cu o lună înainte.

46% dintre alegători declară că vor vota cu Biden, iar 38% îl vor pe Trump. Cu o săptămână în urmă, diferenţa dintre cei doi era de 2%.

În privinţa gestionării epidemiei decoronavirus, procentul americanilor nemulţumiţi de preşedinte este mai mare cu 13% decât al celor satisfăcuţi. Nivelul de dezaprobare faţă de Trump este cel mai ridicat de la începutul lunii martie.

Actualul preşedinte este considerat mai bun în privinţa creării de locuri de muncă, în timp ce contracandidatul său democrat este văzut ca un eventual lider mai bun pentru combaterea epidemiei.

Trump a minimalizat iniţial ameninţarea coronavirusului, care a provocat moartea a peste 80.000 de persoane în SUA. Preşedintele i-a contrazis, uneori, pe experţii guvernamentali, a promovat posibile tratamente a căror eficienţă nu este dovedită şi i-a acuzat pe guvernatorii democraţi din unele state că renunţă cu prea mare întârziere la restricţii. El susține că administraţia sa a procedat corect şi a acuzat China că nu a avertizat restul lumii despre gravitatea şi amploarea epidemiei.

Sondajul a fost realizat online, în engleză, pe tot teritoriul SUA. La acesta au participat 1.112 americani adulţi, din care 973 sunt înregistraţi ca alegători. Marja de eroare este de plus/minus 4%. 

×
Subiecte în articol: alegeri SUA trump biden