x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada renunţă să distribuie 300.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson

Canada renunţă să distribuie 300.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson

12 Iun 2021   •   22:00
Canada renunţă să distribuie 300.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson
Sursa foto: Hepta

Canada a anunţat că renunţă să distribuie lotul de 300.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 Johnson & Johnson primit la începutul acestui an, din cauza "îngrijorărilor" legate de fabricarea sa într-un laborator american, scrie AFP.

Acest vaccin Janssen a fost omologat de Ottawa în martie şi primele 300.000 de doze au fost primite în luna următoare, dar Ministerul Sănătăţii a suspendat imediat distribuirea lor din cauza suspiciunilor cu privire la calitatea produsului.

"Din cauza îngrijorărilor ridicate cu privire la o substanţă medicamentoasă dezvoltată la Emerging BioSolutions din Baltimore, statul Maryland, Santé Canada nu va distribui stocurile primite pentru a proteja sănătatea şi siguranţa canadienilor şi a canadienelor", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Această substanţă a fost "contaminată cu componente ale altui vaccin" în momentul fabricării, iar în urma examinării fiolelor, Santé Canada "nu a putut concluziona" că ele respectă normele canadiene.

O delegaţie va "inspecta" uzina din Maryland în această vară, iar Canada nu va accepta nicio nouă livrare de vaccin din această unitate până atunci, a precizat Santé Canada.

Cu câteva ore mai devreme, autorităţile sanitare americane anunţaseră că "mai multe loturi" de vaccinuri Johnson & Johnson fabricate la acea uzină din Baltimore ar urma să fie aruncate, aproximativ 60 de milioane de doze, potrivit jurnalului New York Times.

 

×
Subiecte în articol: vaccin Johnson & Johnson canada