x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canada va primi 20.000 de refugiați afgani după ofensiva talibanilor

Canada va primi 20.000 de refugiați afgani după ofensiva talibanilor

14 Aug 2021   •   23:30
Canada va primi 20.000 de refugiați afgani după ofensiva talibanilor

Canada va primi 20.000 de refugiați afgani, care sunt în pericol din cauza iminentei ascensiuni la putere a talibanilor.

Canada a anunțat că va primi 20.000 de refugiați afgani, printre care lideri - femei și oficiali guvernamentali, care sunt în pericol din cauza iminentei ascensiuni la putere a talibanilor.

Situaţia de securitate din Afganistan s-a agravat în ultimele zile. Combatanţii talibani au ocupat 18 dintre cele 34 de capitale provinciale, inclusiv oraşele Kandahar şi Herat, al doilea, respectiv al treilea ca mărime din Afganistan. Talibanii au intensificat atacurile şi asupra capitalei ţării, Kabul.

Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, a denunţat decizia Statelor Unite de a retrage „brusc” trupele din Afganistan, explicând că aceasta este principala cauză a deteriorării situaţiei în materie de securitate. „Situaţia actuală este cauzată de hotărârea luată în mod brusc” de Statele Unite privind retragerea trupelor din Afganistan, a afirmat preşedintele Ashraf Ghani. De altfel, Ashraf Ghani a acuzat Statele Unite că au impulsionat „distrugerea” Afganistanului prin „legitimarea” insurgenţilor talibani, cu care Washingtonul a negociat direct şi a semnat în 2020 un acord de pace.

Administraţia de la Kabul a propus, în cadrul negocierilor care se derulează în Qatar, împărţirea puterii cu Mişcarea talibanilor, în schimbul încetării confruntărilor militare în Afganistan, au declarat surse guvernamentale afgane.

Mediafax

×
Subiecte în articol: canada afgani refugiati