x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Canicula a provocat moartea a 13 persoane în centrul Statelor Unite

Canicula a provocat moartea a 13 persoane în centrul Statelor Unite

20 Iul 2011   •   07:10
Canicula a provocat moartea a 13 persoane în centrul Statelor Unite

Un val de caldura asociat cu o umiditate crescuta a provocat moartea a 13 persoane in centrul Statelor Unite, potrivit presei americane, citata de BBC News Online.

Serviciul National de Meteorologie a emis avertizari de canicula pentru 18 state, din Montana pana in Texas si West Virginia, indicele de caldura ajungand pana la 38 de grade Celsius. Valul de canicula ar urma sa se deplaseze spre est in urmatoarele zile.

Peste o mie de recorduri de caldura au fost depasite luna aceasta in Statele Unite, au declarat oficiali americani. In urmatoarele zile, o "combinatie de temperaturi foarte ridicate si umiditate crescuta va crea indici de caldura periculosi in centrul SUA", a afirmat Administratiaa Nationala Oceanica si Atmosferica (NOAA), potrivit BBC News, citat de Mediafax.

Politia de frontiera americana a precizat ca temperaturile ridicate sunt de asemenea responsabile pentru cresterea numarului deceselor inregistrate in randul imigrantilor ilegali care incearca sa treaca granita din Mexic.

Mai multe drumuri din Oklahoma au crapat din cauza caniculei, iar zeci de locuitori ai statului au cerut asistenta medicala in ultimele zile. Meteorologii au precizat ca temperaturile neobisnuit de mari vor continua pana la sfarsitul lunii. Caldura provoaca in medie moartea a 162 de persoane anual, in Statele Unite.

×