x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul imigranţilor vietnamezi morţi într-un camion frigorific. Mai multe arestări şi o punere sub acuzare

Cazul imigranţilor vietnamezi morţi într-un camion frigorific. Mai multe arestări şi o punere sub acuzare

24 Noi 2019   •   17:34
Cazul imigranţilor vietnamezi morţi într-un camion frigorific. Mai multe arestări şi o punere sub acuzare
Sursa foto: antena3

Un bărbat de 23 de ani din Irlanda de Nord a fost acuzat de infracţiuni de trafic de persoane în legătură cu moartea a 39 de vietnamezi într-un camion frigorific în apropiere de Londra în luna octombrie, a anunţat duminică poliţia din Essex, transmite dpa.

Bărbatul a fost arestat pe o autostradă în apropiere de Beaconsfield, la nord-vest de Londra, în primele ore ale zilei de vineri, şi va apărea în instanţă luni în oraşul Chelmsford.

Cadavrele celor 39 de migranţi au fost descoperite într-un camion frigorific parcat, la 23 octombrie. Ulterior s-a stabilit că este vorba de cetăţeni vietnamezi.

Poliţia crede că o remorcă înmatriculată în Irlanda a fost folosită pentru a-i transporta pe migranţii vietnamezi din portul belgian Zeebrugge în terminalul de marfă Purfleet, în apropiere de Grays în Essex.

Poliţia din Essex a arestat anterior şi un şofer nord-irlandez în vârstă de 25 de ani, sub suspiciunea de crimă. Acesta a preluat remorca frigorifică din portul britanic. Şi el urmează să se prezinte în instanţă luni.

Alţi trei suspecţi au fost arestaţi în legătură cu acest caz în Marea Britanie şi alţi câţiva în Irlanda şi Vietnam.

Au existat, de asemenea, piste care leagă cazul de Olanda.

Agenţia centrală olandeză pentru primirea solicitanţilor de azil (COA) a confirmat sâmbătă că una dintre victime se afla într-un centru pentru solicitanţi de azil din ţară, a raportat agenţia de ştiri ANP.

Agenţia nu a comentat la relatările mass-media că respectivul era minor. Se presupune că el a fugit dintr-un centru de primire a solicitanţilor de azil la mijlocul lunii august cu alţi cinci tineri vietnamezi.

AGERPRES

×