x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazurile de infectări cu coronavirus explodează în Rusia. 11.231 de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Cazurile de infectări cu coronavirus explodează în Rusia. 11.231 de persoane infectate în ultimele 24 de ore

07 Mai 2020   •   15:17
Cazurile de infectări cu coronavirus explodează în Rusia. 11.231 de persoane infectate în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Leonid Andronov/Getty Images/iStockphoto

Cazurile de infectări în Rusia explodează.11.231 de persoane infectate în ultimele 24 de ore. Totalul ajunge la 177.160 de bolnavi, bilanţ care plasează această țară pe locul cinci în lume la numărul de contaminări, întrecând Franța și Germania, transmite Reuters. Doar 1.625  de persoane au decedat.

Mai mult de jumătate dintre infectări şi decese  au avut loc la Moscova , care a raportat o creştere record de 6.703 de cazuri noi, în ultima zi. Numărul total al contaminărilor în capitala Rusiei se ridică la 92.676 de persoane.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a spus că acest fapt se explică prin extinderea testării în rândul populaţiei.

În Rusia au fost realizate peste 4,8 milioane de teste pentru infecția cu virusul Covid-19.

Însă Sobianian a declarat că numărul real de cazuri de coronavirus în capitala rusă este de estimat la circa 300.000 de oameni

Preşedintele Vladimir Putin şi-a declarat acordul pentru un plan avansat de primarul Moscovei, cu privire la începerea ridicării treptate a restricţiilor după data de 12 mai, permiţând unor unităţi industriale să-şi reînceapă activitatea.

Rusia se află în a şasea săptămână de izolare.

În Moscova populația este izolată la domiciliu, putând să iasă din casă doar pentru cumpărarea de mâncare și medicamente. Ei trebuie să obţină permis digital pentru a putea călători cu transportul public sau privat.

Locuitorii capitalei vor trebui să poarte măşti în transporturile publice.

"Începând din 12 mai, regulile în transporturile în comun vor fi înăsprite: toate persoanele vor trebui să poarte măşti şi mănuşi", a anunţat Serghei Sobianin la televiziunea publică Rossia-24. Odată cu redeschiderea la această dată a şantierelor şi a reînceperii funcţionării uzinelor, jumătate de milion de persoane vor putea să circule în Moscova.

În capitala Rusiei izolarea va fi prelungită, birourile, magazinele mari, restaurantele rămânând închise.

"Viteza cu care vom reveni la normalitate va depinde de noi înşine, de disciplina noastră. Nu vreau să mă joc cu ghicitul, dar cred că revenirea la o viaţă normală fără restricţii nu va fi prea curând", a spus primarul.

Rata scăzută a mortalității în Rusia i-a determinat pe unii critici ai Kremlinului să sugereze că autorităţile ruse ar acoperi adevăratul bilanţ al epidemiei, întrucât au eşuat în identificarea corectă a deceselor provocate de coronavirus. Responsabilii din această țară neagă acuzaţiile.

×