x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune Franța despre vaccinul rusesc anti COVID-19

Ce spune Franța despre vaccinul rusesc anti COVID-19

03 Feb 2021   •   12:21
Ce spune Franța despre vaccinul rusesc anti COVID-19

Franța va distribui vaccinul rusesc anti COVID-19 după ce va fi autorizat de către organismele de reglementare, potrivit declarațiilor ministrului de Externe, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

''Dacă Sputnik V este omologat de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi, în Franţa, de Înalta Autoritate Sanitară, nu va exista niciun blocaj în privinţa distribuirii lui, dacă acesta corespunde normelor ştiinţifice şi exigenţelor de rezistenţă şi control care sunt impuse în Europa. Vaccinurile nu au naţionalitate. Ceea ce contează este să avem un medicament care funcţionează", a precizat oficialul.

Anunțul său vine în urma afirmațiilor președintelui Emmanuel Macron, care a spus că vaccinul dezvoltat în Rusi nu va putea fi distribuit până când producătorul nu va solicita autorizarea acestuia în UE. 

''Din momentul în care îl prezintă, în cel mai scurt timp, autorităţile europene şi autorităţile noastre naţionale vor examina vaccinul din punct de vedere ştiinţific, în mod independent şi, în funcţie de rezultate şi de teste, îl vor omologa sau nu'', a explicat șeful statului francez.

Un studiu publicat de revista de știință The Lancet. vaccinul Sputnik V are o eficientă de 91,6% împotriva tuturor tulpinilor virusului SARS-CoV-2.
 

×
Subiecte în articol: vaccin sputnik v Rusia