x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune Vladimir Putin despre protestele antirasism din SUA

Ce spune Vladimir Putin despre protestele antirasism din SUA

14 Iun 2020   •   15:30
Ce spune Vladimir Putin despre protestele antirasism din SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că protestele împotriva antirasism și din SUA sunt cauzate de crize interne profunde, transmite AFP.

"Bineînţeles, ce se întâmplă este expresia unor crize interne profunde. În realitate, observăm acest lucru de mult timp, de la venirea la putere a preşedintelui Donald Trump, care a câştigat algerile în mod absolut clar, în mod democratic. Însă tabăra care a pierdut, a inventat tot fel de ficţiuni pentru a-i pune la îndoială legitimitatea", a declarat acesta, în cadrul unui interviu pentru postul public de televiziune Rossia 1.

Este primul comentariu al șefului statului rus despre situaţia din Statele Unite.

La scrutinul din 2016, alegerea lui Donald Trump a fost urmată de acuzaţii de ingerinţă a Rusiei în favoarea sa, respinse însă categoric de Moscova.

Moartea afro-americanului George Floyd, la sfârșitul lunii mai, în timpul arestării sale de poliţia din Minneapolis a declanşat în SUA un val de proteste împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei.

Putin a mai spus că Moscova se descurcă mai bine decât Washingtonul în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. "În timp ce noi, cu voia lui Dumnezeu, ieşim din situaţia legată de coronavirus cu pierderi minime, în SUA nu se întâmplă acelaşi lucru".

În Rusia sunt infectate 529.000 de persoane, al treilea cel mai ridicat bilanţ din lume, după SUA şi Brazilia.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia sua proteste