x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce strategii de vaccinare vor adopa statele din Europa

Ce strategii de vaccinare vor adopa statele din Europa

19 Noi 2020   •   14:41
Ce strategii de vaccinare vor adopa statele din Europa
Sursa foto: Hepta

În Franţa, pe lângă personalul medical, vor fi vaccinaţi şi şoferii de taxi şi alţi profesionişti care au contact cu publicul larg. În Germania, prioritate vor avea medicii şi persoanele la risc.

În Spania, directorul Centrului de Alerte Sanitare, Fernando Simón, spune că este nevoie de vaccinarea a cel puţin 66% din populaţie. „Ar fi ideal să vaccinăm şi să se imunizeze în jur de 66 la sută din populaţie. Asta înseamnă că dacă vaccinul nu este eficient sută la sută trebuie să vaccinăm puţin mai mult, în jur de 70-75 la sută. Asta ar fi ideal. În Spania programele de vaccinare nu au fost obligatorii şi avem una din cele mai bune acoperiri din lume”, a explicat Simón.

Şi în Italia e aceeaşi situaţie. „Ne gândim că persoanele care lucrează în spitale vor fi printre primele cărora li se va administra vaccinul. În acelaşi timp, în funcţie de primele doze disponibile, acestea vor ajunge înainte la persoanele în vârstă şi fragile şi abia după la tineri”, spune Domenico Arcuri, comisarul pentru gestionarea crizei Covid 19 în Italia, scrie Mediafax

Ministerul Sănătăţii din România a trimis către toate ministerele din Guvern o circulară prin care cere ca fiecare instituţie să întocmească liste cu angajaţii care doresc să se vaccineze cu vaccinul anti-Covid care va veni în România la finalul lunii decembrie.

„E clar că avem două variante, fie vaccinăm pe acei care au acest comportament la risc, sau acei care au un risc mare de a transmite, dar în această situaţie este în mod obligatoriu ca cei vulnerabili să fie protejaţi prin alte măsuri”, explica doctorul Adrian Marinescu. „Realitatea este că e greu să îi protejăm pe cei care au afecţiuni cronice şi pe cei care sunt în vârstă şi foarte probabil că în prima linie vom avea personal medical şi cei cu afecţiuni cronice şi cu o vârstă avansată”, a mai spus medicul.

 

×
Subiecte în articol: stategii vaccinare europa