x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce trupe şi solişti vor participa la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump şi cine a refuzat invitaţia

Ce trupe şi solişti vor participa la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump şi cine a refuzat invitaţia

19 Ian 2017   •   18:42
Ce trupe şi solişti vor participa la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump şi cine a refuzat invitaţia

Lista de celebrităţi care vor urca pe scenă la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump ar trebui să transforme acest eveniment într-un dintre cele mai urmărite din acest an. Totuşi, petrecerea care va avea loc cu acest prilej joi, cu o zi înainte de depunerea jurământului de către Donald Trump, este una marcată de controverse, în condiţiile în care mai multe staruri cărora li s-ar fi cerut să cânte la acest show au respins public oferta. Până acum, scrie joi ziarul The Telegraph în ediţia sa electronică, lista participanţilor nu este nici pe departe la fel de ofertantă ca în cazul celor două evenimente similare organizate pentru Barack Obama. 

Potrivit ziarului, este un lucru bine cunoscut că numeroase celebrităţi de prima mână nu îl plac deloc pe Donald Trump, criticându-l public în numeroase ocazii, iar magnatul din domeniul afacerilor cu imobiliare nu le-a rămas dator. 

Directorul de comunicaţii al Comitetului pentru învestitură, Boris Epshteyn, a respins însă, în cadrul unui interviu acordat CNN în decembrie, preocupările privind o participare modestă la petrecerea de început de mandat. "Nu este Woodstock, nu este un concert", a spus el. 

Cine va participa la petrecerea de învestitură? 

Sam Moore, în vârstă de 81 de ani, membru al duetului "Sam and Dave", este unul dintre cei care vor urca pe scenă. Cei doi au fost celebri în anii '60 cu cântecul "Soul Man", pe care l-au înregistrat în 1967. 

"Am participat la mişcarea de susţinere a drepturilor civile şi am văzut multe schimbări pozitive şi progrese în cei 81 de ani de viaţă ai mei în această ţară minunată şi ştiu că trebuie să ne dăm cu toţii mâna şi să colaborăm cu noul nostru preşedinte. Cred cu sinceritate că, dacă vom putea realiza asta, se vor întâmpla lucruri foarte bune. Noi toţi, ca americani, trebuie să ne unim în spatele noului nostru preşedinte şi să-i dăm o şansă. Are nevoie de sprijinul tuturor pentru a face America mai mare, mai puternică şi mai bună", a declarat Sam Moore. 

La petrecere va participa şi trupa de dans "The Rockettes", anunţată încă din decembrie de Comitetul pentru învestitură. Mai mulţi membri ai grupului şi-au exprimat dezamăgirea, afirmând că nu vor să urce pe scenă la acest eveniment. Ulterior, trupa a precizat că membrii săi care nu doresc să participe la eveniment pot să nu o facă. 

De asemenea, pe scenă se va afla "The Mormon Tabernacle Choir", un cor premiat la mai multe festivaluri care a fost prezent la cinci ceremonii de învestitură. 

Corul are nu mai puţin de 360 de membri, iar unul dintre aceştia a anunţat că părăseşte formaţia după anunţul privind participarea la învestitura lui Trump. 

"Ştiu doar că nu aş putea niciodată să-i arunc trandafiri lui Hitler. Şi cu siguranţă nu aş putea cânta vreodată pentru el", a scris pe Facebook Jan Chamberlin. 

Fosta concurentă la emisiunea "America's Got Talent" Jackie Evancho este singura cântăreaţă solo contractată de organizatori până acum. Ea a participat la show-ul de televiziune în urmă cu şase ani, când avea zece ani, iar de atunci a lansat mai multe albume. 

Cântăreaţa a cântat de două ori la evenimente la care au participat membri ai familiei Obama.

"Vânzările de albume ale lui Jackie Evancho au urcat până la cer după ce s-a anunţat că va cânta la învestitură", a scris Trump pe Twitter. 

Toby Keith va fi probabil cel mai mare star de la eveniment. Cântăreţul de muzică country a spus că nu îşi va cere scuze, pentru că este nerăbdător să cânte pentru "ţara şi armata noastră". El este câştigătorul a numeroase distincţii Country Music Awards şi American Music Awards. 

La învestitură va participa şi actorul Jon Voight, tatăl actriţei Angelina Jolie. Spre deosebire de numeroşi actori de primă mână de la Hollywood, Jon Voight l-a susţinut tot timpul pe Donald Trump, afirmând încă din luna octombrie a anului trecut că este cea mai bună alegere pentru funcţia de preşedinte al SUA. 

La petrecerea de inaugurare va cânta şi trupa "3 Doors Down", care nu s-a remarcat prin nimic în ultimii ani, dar a ajuns pe locul trei în topul american în 2000 cu un single. 

Lee Greenwood, cântăreţ de muzică country celebru pentru melodia "God Bless The USA", va cânta şi el la petrecere, care va fi a patra învestitură la care participă. 

De asemenea, la eveniment participă şi "The Frontmen of Country", un grup format din mai mulţi cântăreţi de country, printre care Tim Rushlow, Larry Stewart şi Richie McDonald. 

"The Piano Guys", un grup devenit celebru pentru realizarea de cover-uri după cântece populare prin utilizarea instrumentelor clasice, s-au rugat pentru "înţelegere" după ce au fost de acord să cânte la inaugurare. 

"Sperăm cu sinceritate şi ne rugăm să avem înţelegerea dumneavoastră. Nu credem în limitarea mesajului nostru pozitiv numai la oamenii care cred în aceleaşi lucruri şi acţionează la fel ca noi", a precizat grupul într-un comunicat. 

"Nu ne-am schimbat mesajul. Nu am devenit alţi oameni şi nu s-a schimbat ceea ce ne reprezintă, semnificaţiile muzicii noastre şi motivul pentru care o scriem. Continuăm să facem ceea ce am făcut întotdeauna - cântăm pentru oricine vrea să audă mesajul nostru muzical în speranţa de a ne convinge ascultătorii să-i iubească pe ceilalţi", a mai precizat formaţia. 

Cântăreţul Tony Orlando, care va cânta la unul dintre cele trei baluri de învestitură, a spus că a considerat că e datoria sa "patriotică" să cânte la eveniment, deşi decizia i-a adus "un uragan de ură". "Este o ţară care trebuie să se unească", a declarat el miercuri pentru Fox News, potrivit DPA. 

"The Star Spangled Singers" este unul dintre "no name"-urile de la spectacol, trupa care are în prezent câteva zeci de like-uri pe Facebook, potrivit The Telegraph, urmând să interpreteze cântece patriotice şi instrumentale. 

"The Reagan Years", o trupă de cover-uri din anii '80 care are în repertoriu hituri precum "Footloose" şi "Don't Stop Believing", nu este nici ea departe de acest statut, fiind de obicei prezentă la evenimente corporatiste. 

"The MIXX" se specializează la rândul ei în cover-uri ale unor melodii cunoscute, precum cele ale lui Miley Cyrus şi Bruno Mars. 

O figură aparte la petrecerea de învestitură o va face "A Place to Be Trio", o trupă formată din membri cu dizabilităţi, printre care un cantautor în scaun cu rotile şi un meteorolog orb. 

Beau Davidson, un cântăreţ de country nominalizat la un premiu Emmy şi cunoscut în special pentru cântecul patriotic "Blessed", va participa şi el la spectacolul de învestitură. 

De la petrecere nu vor lipsi DJ Romin şi DJ Freedom, a căror misiune va fi se pare să aducă mulţimea în atmosfera de sărbătoare. 


Cine l-a refuzat pe Trump

Charlotte Church l-a refuzat public pe Donald Trump după ce s-a vehiculat că oameni din stafful său ar fi contactat-o pentru participare. 

"Stafful dumneavoastră mi-a cerut să cânt la învestitura dvs. O simplă căutare pe internet va arăta că în opinia mea sunteţi un tiran. La revedere", a scris vedeta pe Twitter. 

La o zi după ce Charlotte Church a refuzat o presupusă solicitare de a cânta la învestitura lui Donald Trump, Moby a luat o decizie similară. 

"Hahahahaha, tocmai am fost întrebat de un agent dacă aş vrea să particip la unul dintre balurile de învestitură pentru #trump... Hahahahaha, pe bune?", a postat DJ-ul pe Instagram. 

Cântăreaţa britanică Rebecca Ferguson a refuzat şi ea invitaţia de a cânta la eveniment. "Sunt multe zone gri în ceea ce priveşte oferta care mi s-a făcut de a cânta pe care nu le pot dezvălui acum, dar nu voi cânta", a precizat ea. 

Ea declarase anterior că va participa la petrecere numai dacă i se va permite să cânte "Strange Fruit". Într-un comunicat intitulat "Inauguration Ceremony" postat pe Twitter, cântăreaţa de 30 de ani a spus că acest cântec vorbeşte despre "toţi oamenii de culoare dispreţuiţi şi oprimaţi în SUA" şi că are "o uriaşă importanţă istorică". 

Cel mai important nume care a refuzat prezenţa la eveniment este cantautorul britanic Elton John.

Echipa lui a anunţat că nu va participa la învestitură, deşi ar fi fost contactat pentru acest lucru. 

Cântăreţul a spus în octombrie anul trecut că ideea că Trump va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA îl face să se teamă pentru viitor în ceea ce priveşte tratarea şi vindecarea HIV/SIDA. "Îi va marginaliza pe oameni, deja face acest lucru", a spus artistul britanic. 

R Kelly a negat şi el că va participa la învestitură printr-un mesaj tranşant. "În ciuda zvonurilor care circulă pe internet, R Kelly nu va participa la ceremonia de inaugurare din acest an. Orice informaţii care pretind contrariul sunt pur şi simplu neadevărate", a postat solistul R&B pe Twitter. 

Trupa de cover-uri "The B-Street", care interpretează printre altele melodii ale lui Bruce Springsteen, şi-a dat iniţial acordul să participe la petrecere, dar ulterior a renunţat. "Toate aceste discuţii (controversa legată de decizia lor de a participa la eveniment) ne-au făcut să înţelegem că acest eveniment nu merită", a declarat un membru al trupei pentru revista "Rolling Stone". 

Cântăreaţa de pe Broadway Jennifer Holliday a acceptat iniţial să participe la ceremonie, dar apoi a renunţat din cauza criticilor fanilor, relatează DPA. Ea a pus decizia ei iniţială de a accepta angajamentul pe seama unei "erori de judecată". 

Jennifer Holliday a declarat că nu a realizat că oamenii nu au reuşit să treacă peste rezultatul alegerilor. "Obama a spus să trecem mai departe. Oprah a spus să trecem mai departe, dar oamenii nu au reuşit să treacă peste asta", a declarat ea în cadrul talk-show-ului "The View", adăugând că decizia ei de a nu cânta în cele din urmă a venit după ce a primit ameninţări cu moartea şi jigniri rasiste. 

Potrivit agenţiei de ştiri germane, care citează la rândul ei informaţii din media, Trump ar mai fi fost refuzat şi de trupe precum "Beach Boys" şi "Dixie Chicks", dar şi de legenda muzicii country Garth Brooks şi de tenorul italian Andrea Bocelli.AGERPRES

×