x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai mare adversar al lui Putin, Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un penitenciar necunoscut

Cel mai mare adversar al lui Putin, Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un penitenciar necunoscut

25 Feb 2021   •   22:13
Cel mai mare adversar al lui Putin, Aleksei Navalnîi a fost transferat într-un penitenciar necunoscut

Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a fost transferat din Penitenciarul din Moscova într-un centru de detenţie necunoscut, anunţă avocatul acestuia din Rusia, Vadim Kobzev.

"Aleksei Navalnîi a fost mutat din Penitenciarul SIZO-1", situat la periferia Moscovei, a declarat avocatul Kobzev, prin Twitter.

Kobzev a explicat că a vrut să îl viziteze pe Navalnîi în Penitenciarul din Moscova, dar i s-a transmis că nu se mai află acolo. "Nu mi s-a spus unde a fost transferat, cel mai probabil în alt centru de detenţie, dar este posibil şi în altă parte", a explicat avocatul, conform agenţiilor Interfax şi DPA.

"Faptul că nu ştim unde este şi ce se întâmplă cu el ne confirmă amploarea riscurilor", a afirmat, la rândul său, Leonid Volkov, unul dintre colaboratorii lui Navalnîi.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Navalnîi în arest la domiciliu. Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia, după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

Serviciul rus al Penitenciarelor a comunicat că Navalnîi a încălcat termenii unei sentinţe cu suspendare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Un termen al controlului judiciar expirase pe 30 decembrie 2020, iar Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la o secţie judiciară.

În plus, Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat recent că Navalnîi este vizat de o anchetă privind "fraude de amploare". Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro). Navalnîi conduce mai multe organizaţii nonguvernamentale pentru drepturile omului şi combaterea corupţiei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi