x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin opt morţi în rândul forţelor de securitate afgane după atacuri ale talibanilor

Cel puţin opt morţi în rândul forţelor de securitate afgane după atacuri ale talibanilor

24 Noi 2019   •   15:15
Cel puţin opt morţi în rândul forţelor de securitate afgane după atacuri ale talibanilor

Cel puţin opt membri ai forţelor de securitate afgane, dintre care şapte poliţişti şi un soldat, au fost ucişi după ce combatanţi talibani au atacat posturi de securitate într-o provincie centrală în Afganistan, au anunţat duminică oficiali afgani, informează dpa.

De asemenea, au fost rănite cel puţin trei persoane în atacurile care au avut loc în provincia Daikundi din districtul Kijran, în jurul orelor 01:00 (20:30 GMT, sâmbătă, au precizat oficialii.

În jur de 200 de combatanţi talibani au lansat un atac coordonat în timpul nopţii asupra posturilor de securitate, a subliniat guvernatorul provinciei Mohammad Ali Uruzgani şi membrii consiliului de provincie Haji Ghairat Jawahiri şi Sohrab Ali Aetimadi.

Jawahiri a anunţat că unul dintre posturile de securitate a trecut în mâinile talibanilor şi a subliniat că ameninţarea pentru întregul district este mare.

Potrivit oficialilor, cel puţin 25 de combatanţi talibani au fost de asemenea ucişi în confruntări.

Militanţii talibani continuă să atace forţele afgane şi cele internaţionale, în pofida faptului că aceştia susţin că recenta eliberare din închisoare a unor importanţi membri ai mişcării lor va facilita procesul de pace în Afganistan. Guvernul afgan speră că schimbul de prizonieri - în care au fost eliberaţi doi ostatici americani şi unul australian - va duce la negocieri directe între guvernul afgan şi militanţii talibani.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: afghanistan atac al talibanilor