x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin şase morţi în urma unui atac cu rachete comis în Siria şi atribuit Israelului

Cel puţin şase morţi în urma unui atac cu rachete comis în Siria şi atribuit Israelului

25 Dec 2020   •   18:00
Cel puţin şase morţi în urma unui atac cu rachete comis în Siria şi atribuit Israelului

Cel puţin şase persoane au fost ucise în urma unui atac cu rachete atribuit Israelului care a vizat depozite de armament ale unor grupuri proiraniene, în vestul Siriei, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), conform cotidianului Haaretz.

Mai multe rachete au căzut în cursul nopţii de joi spre vineri la periferia orăşelului Masyaf, situat în vestul Siriei. Artileria antiaeriană siriană a fost activată pentru contracararea atacului.

Israelul "a lansat o nouă agresiune cu rachete. Artileria antiaeriană siriană a contracarat rachetele inamice, incerceptându-le pe cele mai multe", a comunicat Ministerul Apărării de la Damasc.

În atac au fost distruse depozite de muniţie, o unitate de fabricare a armamentului şi un centru de cercetare militară aparţinând unor grupuri proiraniene, a comunicat organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Cel puţin şase persoane au fost ucise în atac.

Israelul a comis frecvent, în ultimii ani, atacuri pe teritoriul Siriei, vizând trupe iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei islamiste şiite Hezbollah.

Iranul a trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste. Pe teritoriul Siriei sunt şi militanţi ai mişcării Hezbollah.

 

×