x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Centrala nucleară din Iran a fost repornită după rezolvarea unei defecțiuni

Centrala nucleară din Iran a fost repornită după rezolvarea unei defecțiuni

05 Iul 2021   •   11:16
Centrala nucleară din Iran a fost repornită după rezolvarea unei defecțiuni
Sursa foto: pixabay.com

Centrala nucleară de la Bouchehr, din sudul Iranului, a fost repornită după oprirea temporară a acesteia timp de două săptămâni, ca urmare a unor lucrări de mentenanță, a anunțat directorul acesteia, citat de AFP.

Defecţiunea tehnică a fost rezolvată, iar producţia de electricitate s-a reluat de duminică, potrivit şefului adjunct al Organizaţiei iraniene pentru energie atomică (OIEA), Mahmoud Jafari.

Centrala a fost construită într-o zonă seismică intensă, motiv pentru care statele din zonă sunt îngrijorate. Acesta a fost oprită temporar pe 20 iunie din cauza unor probleme nespecificate. În luna aprilie 2021, a avut loc un cutremur de 5,8 grade Richter, în urma căruia 5 persoane au fost rănite. Toate instalaţiile, echipamentele şi clădirile centralei nucleare de la Bouchehr sunt în stare perfectă şi activităţile sale nu au fost întrerupte' în urma seismului, după cum a transmis conducerea instituției.

Aceasta dispune de un reactor de 1.000 de MW, construit de Rusia şi a fost pusă în funcţiune în 2013, după întârzieri care au durat mai mulți ani.

Autoritățile iraniene vor să construiască circa 20 de centrale nucleare.
 

×
Subiecte în articol: iran centrala nucleara