x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cercetătorul care a contribuit la nașterea primilor bebeluși modificați genetic își apără experimentul

Cercetătorul care a contribuit la nașterea primilor bebeluși modificați genetic își apără experimentul

28 Noi 2018   •   16:56
Cercetătorul care a contribuit la nașterea primilor bebeluși modificați genetic își apără experimentul
Sursa foto: Captură ecran

Un om de știință chinez, care a afirmat că a contribuit la nașterea primilor bebeluși modificați genetic din lume, și-a apărat munca, potrivit BBC.

În cadrul unui discurs la un summit în Hong Kong, He Jiankui a spus că a fost „mândru” că a reușit să alterneze genele a două fete, astfel încât să nu poată contacta virusul HIV.

Munca acestuia, care a fost anunțată la începutul acestei săptămâni, nu a fost verificată.

Mulți oameni de știință i-au condamnat acțiunile de modificare a genelor. Mai mult, editarea genelor este interzisă în mai multe țări, inclusiv în China.

Universitatea la care activează profesorul He Jiankui, Universitatea de Știință și Tehnologie din Shenzhen, a spus că nu a fost informată în legătură cu proiectul condus de profesor, însă va lansa o investigație. Conducerea universității a anunțat că profesorul a lucrat fără să fie plătit din luna februarie.

Profesorul He a confirmat că universitatea nu a știut de proiectul său de modificare a genelor, adăugând că finanțarea experimentului a fost făcută din banii săi.

He a anunțat că cele două fete gemene, care au fost modificate genetic, „Lulu” și „Nana”, „s-au născut natural și sănătoase”, adăugând că plănuiește să le monitorizeze în următorii 18 ani. Acesta a explicat că opt cupluri, în care tatăl era HIV pozitiv, iar mama HIV negativ, au semnat pentru a fi voluntari în cadrul experimentului.     

 

×
Subiecte în articol: bebelusi modificati genetic China