x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China acuză NATO de „mentalitate de Război Rece”

China acuză NATO de „mentalitate de Război Rece”

15 Iun 2021   •   10:40
China acuză NATO de „mentalitate de Război Rece”

Misiunea Chinei în Uniunea Europeană a cerut marți NATO „să nu mai exagereze teoria ameninţărilor chineze”, după ce liderii grupului au avertizat că ţara prezintă „provocări sistemice”.

Liderii NATO au adoptat luni o poziţie puternică faţă de Beijing într-un comunicat, la primul summit al preşedintelui Statelor Unite Joe Biden cu alianţa.

„Ambiţiile declarate ale Chinei şi comportamentul asertiv prezintă provocări sistemice pentru ordinea internaţională bazată pe reguli şi pentru securitatea alianţei”, au spus liderii NATO.

Noul preşedinte american a îndemnat liderii NATO să reziste autoritarismului şi puterii militare din ce în ce mai mari a Chinei, o schimbare de focalizare pentru alianţa creată pentru a apăra Europa de Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece.

Declaraţia NATO a „calomniat” dezvoltarea paşnică a Chinei, a evaluat greşit situaţia internaţională şi a indicat o „mentalitate de Război Rece”, au reacţionat reprezentanţii Chinei printr-un comunicat postat pe site-ul misiunii.

„Nu vom reprezenta o pentru nimeni, dar dacă cineva vrea să ne prezinte drept , nu vom rămâne indiferenţi”, se mai precizează în comunicat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: china-nato