x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China, acuzată că l-ar fi virusat pe Trump

China, acuzată că l-ar fi virusat pe Trump

de Şerban Mihăilă    |    05 Oct 2020   •   10:12
China, acuzată că l-ar fi virusat pe Trump
Sursa foto: Agerpres

Într-o societate mai divizată ca niciodată, cu alegerile care bat la ușă și o administrație ce oferă semnale contradictorii despre starea de sănătate a președintelui, teoriile conspirației și emoțiile electoratului american față de neașteptata infectare a lui Donald Trump cu noul coronavirus au reaprins dezbaterile încinse, după confruntarea plină de invective dintre cei doi candidați pentru Casa Albă, de la mijlocul săptămânii trecute. Ca de fiecare dată, șeful administrației de la Washington este personajul central.

 

Îmbolnăvirea aparent surprinzătoare cu COVID-19 a lui Trump, care a sfidat ostentativ măsurile de protecție încă de la începutul pandemiei, generează în aceste zile, peste Ocean, numeroase teorii ale conspirației, ce duc, la rândul lor, la o serie de polemici în rândul electoratului american. Între cele mai spectaculoase dintre acestea figurează scenariile DeAnnei Lorraine, fostă candidată la Congresul SUA și actual comentator politic, care a scris pe contul său de Twitter, urmărit de peste 400.000 de persoane, că diagnosticul lui Trump, cu doar o lună înaintea alegerilor, nu este o simplă coincidență. Lorraine sugerează că liderii chinezi se află, de fapt, în spatele infectării lui Trump cu coronavirus, iar membrii marcanți ai Partidului Republican și politicienii din Comitetul Juridic al Senatului sunt ținte în mișcare ale COVID-19.

„Ar putea fi considerată contaminarea lui Trump cu COVID-19, tehnic vorbind, o încercare de asasinare a președintelui nostru de către chinezi?”, se întreabă retoric Lorraine, citată de „Sunday Express”. „Nu mai consideră nimeni altcineva ciudat faptul că niciun democrat proeminent nu a avut virusul până acum, în timp ce lista republicanilor infectați devine tot mai lungă?”

„Este destul de straniu că epidemia din China îi vizează doar pe membrii Comitetului Juridic al Senatului. Dintre cei 53 de senatori republicani, cei trei care au contactat virusul fac parte, toți, din acest Comitet”, mai scrie Lorraine, care a candidat fără succes pentru un loc în Camera Reprezentanților, din partea Partidului Republican.

Comentariile ei au generat un val imens de comentarii pro și contra, pe Twitter. Numeroase persoane, care îi dau dreptate fostei candidate, se întreabă de ce Trump nu s-a contaminat decât acum, chiar cu o lună înaintea alegerilor, în plină campanie electorală. De cealaltă parte, se plasează americanii care cred că Trump și-a înscenat boala din rațiuni de capital electoral și cei care consideră aceste scenarii pur și simplu „o absurditate” și „o glumă proastă”, minunându-se cum a fost posibil ca autoarea lor să candideze pentru un loc în Congres.   

 

Democrații, fericiți de boala președintelui

Concomitent, 40 de procente dintre democrați și 14 % dintre republicani sunt „fericiți” că președintele Trump s-a molipsit de COVID-19, dezvăluie un sondaj de opinie realizat de „Morning Consult” și „Politico” la sfârșitul săptămânii trecute, la scurt timp după ce s-a anunțat infectarea președintelui cu noul coronavirus, remarcă site-ul „Breitbart”. Mai mult, în timp ce 55% dintre republicani s-au declarat „triști” de boala președintelui, doar 24% dintre democrați susțin același lucru. În plus, 55% dintre democrații chestionați nu cred că Trump oferă informații corecte despre starea sa de sănătate.

 

„Cui îi pasă de cei peste 200.000 de americani care au murit? Dacă însă, acum, Trump este bolnav, se vorbește despre o încercare de asasinare!”

Comentariu la postarea DeAnnei Lorraine

×