x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China ia în calcul amestecul vaccinurilor pentru a spori eficacitatea

China ia în calcul amestecul vaccinurilor pentru a spori eficacitatea

11 Apr 2021   •   12:03
China ia în calcul amestecul vaccinurilor pentru a spori eficacitatea

Centrul de control al bolilor din China ia în calcul amestecul vaccinurilor și modificarea secvenței dozelor pentru a spori eficacitatea. Este pentru prima dată când un organism guvernamental vorbește public despre îngrijorările legate de eficacitatea vaccinurilor chineze, relatează Financial Times.

Gao Fu, șeful CDC, a declarat public că agenția se gândea cum să rezolve problema eficacității scăzute a vaccinurilor existente, potrivit presei locale.

Într-o postare pe Weibo, acum indisponibilă, influentul cont „Vaccines and Science” a spus că comentariile lui Gao sunt „foarte sincere”. Dar a reamintit, de asemenea, cititorilor că administrarea dozei era încă importantă pentru protejarea țării.

Gao a propus amestecarea diferitelor vaccinuri, precum și modificarea secvenței de doze - schimbarea numărului și cantității de doze și a intervalului dintre ele.

Unele dintre postările de pe rețelele de socializare WeChat despre remarcile lui Gao au fost rapid cenzurate.

„Este prima dată când un oficial guvernamental a recunoscut public că rata de protecție este o preocupare în procesul de vaccinare”, spune Yanzhong Huang, senior pentru sănătate globală la Consiliul pentru relații externe.

China a administrat doze de 65 de milioane de doze în toată țara până la mijlocul lunii martie.

Spre deosebire de alți producători de vaccinuri, producătorii chinezi nu și-au publicat datele din studiile de fază 3, ceea ce a condus la acuzații de lipsă de transparență cu privire la eficacitatea vaccinului.

Orice nouă strategie va avea efecte în cele peste 20 de țări cărora China le furnizează vaccin. Din martie, China a furnizat 40 de milioane de doze în străinătate.

Chile se confruntă cu un alt val Covid din noile tulpini, în ciuda vaccinării cu Sinovac. Eficacitatea unei doze unice a fost de doar 3%, comparativ cu 56% pentru două doze.

Gao a sugerat, de asemenea, amestecarea diferitelor vaccinuri. Deocamdată, principalele doze aprobate pentru utilizare în China sunt vaccinuri tradiționale cu „virus inactivat” produse de Sinopharm, Sinovac și alte grupuri interne.

Sinopharm susține o rată de eficacitate de 79%, similar cu ratele realizate recent de AstraZeneca în studiile sale din SUA. Cu toate acestea, în timp ce AstraZeneca și-a revizuit ratele după ce s-a confruntat cu critici pentru publicarea de date incomplete, nici Sinopharm și nici colegii chinezi nu au lansat datele de fază 3 pentru control public.

Vaccinul CoronaVac de la Sinovac are o rată de eficacitate globală de 50,66% la persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, potrivit documentelor publicate de un grup de experți din Hong Kong.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: amestec de vaccinuri