x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China reacţionează la afirmaţiile lui Trump, acuzându-l de nerespectarea angajamentelor faţă de OMS

China reacţionează la afirmaţiile lui Trump, acuzându-l de nerespectarea angajamentelor faţă de OMS

19 Mai 2020   •   16:38
China reacţionează la afirmaţiile lui Trump, acuzându-l de nerespectarea angajamentelor faţă de OMS

Administraţia de la Beijing l-a acuzat, marţi, pe preşedintele SUA, Donald Trump, că nu respectă angajamentele faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce liderul de la Casa Albă a ameninţat cu oprirea definitivă a contribuţiilor financiare faţă de OMS din cauza poziţiei favorabile Chinei.

 

Statele Unite "se sustrag obligaţiilor" faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a acuzat Ministerul chinez de Externe, conform cotidianului Le Figaro.

 

Demersul Casei Albe are rolul de a "murdări eforturile Chinei de combatere a epidemiei", a subliniat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Reacţia Chinei intervine după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat OMS că a avut o atitudine indulgentă faţă de China, averizând că va opri definitiv finanţarea organizaţiei dacă nu lansează "reforme substanţiale în cel mult 30 de zile".

"Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să demonstreze în mod real independenţa faţă de China. Administraţia mea a iniţiat deja discuţiile cu OMS pentru reformarea organizaţiei. Dar trebuie să existe acţiuni rapide, nu avem timp de pierdut", a subliniat Donald Trump.

Mediafax

×