x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China se află într-o situație gravă. Epidemia de pneumonie virală se extinde

China se află într-o situație gravă. Epidemia de pneumonie virală se extinde

25 Ian 2020   •   21:00
China se află într-o situație gravă. Epidemia de pneumonie virală se extinde

Epidemia de pneumonie virală care a ucis 41 de persoane se accelerează şi pune China 'într-o situaţie gravă, a recunoscut preşedintele Xi Jinping, care a făcut apel la consolidarea autorităţii regimului comunist.

Noul coronavirus, care a apărut în centrul ţării în luna decembrie, a infectat aproape 1.300 de persoane în China şi s-a răspândit în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, Statele Unite şi Australia.

China ar putea ''câştiga bătălia'' contra noului coronavirus, a dat asigurări şeful statului chinez în cadrul unei reuniuni a Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist, care numără şapte membri şi care conduce ţara, conform Xinhua.

"În faţa situaţiei grave a unei epidemii care se accelerează (...) este necesară consolidarea conducerii centralizate şi unificate a Comitetului Central al Partidului", a afirmat Xi Jinping.

În declaraţiile iniţiale, de lunea trecută, Xi Jinping a solicitat o ''verificare'' hotărâtă asupra epidemiei. Aceste comentarii au fost urmate, joi, de instituirea carantinei în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei. China a anunţat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, măsură ce are drept consecinţă izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, notează AFP. Cinci oraşe din provincia Hubei (centru) au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziţie.

Joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut "situaţia de urgenţă din China", însă a apreciat că este "prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus China pneumonie virala