x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China testează 9 milioane de oameni pentru coronavirus în 5 zile

China testează 9 milioane de oameni pentru coronavirus în 5 zile

12 Oct 2020   •   12:29
China testează 9 milioane de oameni pentru coronavirus în 5 zile
Sursa foto: Hepta

Cei 9 milioane de locuitori ai orașului chinez Quingdao vor fi testați pentru COVID-19 în cinci zile. Autoritățile au decis acest lucru, după ce a fost găsit un focar de coronavirus care provenea de la un spital care trata pacienți confirmați, sosiți din străinătate, scrie bbc.com. 

Cu toate că virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit în lume din China, această țară a reușit, în mare măsură, să țină pandemia sub control, fapt ce contrastează cu alte state ale lumii, unde infecțiile sunt în creștere deși există restricții severe. 

Populația de 11 milioane de persoane a orașului Wuhan, epicentrul pandemiei, a fost testată în luna mai. 

Comisia municipală de sănătate din Qingdao a declarat că au fost descoperite șase cazuri noi și șase asimptomatice, toate legate de același spital. Autoritățile chineze au acum o strategie de testare în masă chiar și atunci când un nou focar de coronavirus pare a fi relativ minor.

A fost lansat un program de testare la nivel de oraș, cu cinci districte care vor fi testate în termen de trei zile. Astfel că întregul oraș va fi testat în timp de cinci zile. Circa 114.862 de persoane, inclusiv personal medical și pacienți nou spitalizați în spitalele din oraș, au avut rezultate negative pentru coronavirus. Unele dintre punctele de testare sunt deschise de la 07:00 la 23:00.

Noile cazuri survin la o săptămână după sărbătoarea Săptămânii de Aur din China, pentru care milioane de oameni au călătorit în toată țara.

Biroul Municipal de Cultură și Turism din Qingdao a declarat că orașul a primit 4,47 milioane de călători în această perioadă.

Orașul Jinan, care se află în aceeași provincie cu Qingdao, a solicitat ca orice persoană care a vizitat orașul după data de 23 septembrie să fie testat pentru COVID-19.  I

Infecțiile zilnice cu coronavirus au scăzut drastic în China și, în cea mai mare parte, țara pare să-și fi revenit.

 

×
Subiecte în articol: pandemie China Wuhan quingdao COVID