x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China trimite medici pentru a-l consulta pe Kim Jong-un

China trimite medici pentru a-l consulta pe Kim Jong-un

25 Apr 2020   •   08:28
China trimite medici pentru a-l consulta pe Kim Jong-un

China a trimis o echipă ce include experți medicali în Coreea de Nord, pentru a-l consulta și consilia pe Kim Jong-un, pe fondul unor rapoarte neconfirmate despre starea de sănătate a liderului nord-coreean, anunță Reuters, citând trei surse anonime.

O delegație condusă de un membru înalt al departamentului pentru legături internaționale al Partidului Comunist Chinez a părăsit joi Beijingul pentru Coreea de Nord, au spus două surse. Departamentul este principalul organism chinez care se ocupă de Coreea de Nord.

Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Daily NK, un site web din Seul, a raportat la începutul acestei săptămâni că Kim Jong-un se reface după ce a fost supus unei proceduri cardiovasculare pe 12 aprilie.

Oficialii guvernului sud-coreean și un oficial chinez au contestat rapoartele care sugerează că Kim era în stare gravă după operație. Oficialii sud-coreeni au declarat că nu au detectat semne de activitate neobișnuită în Coreea de Nord.

Joi, președintele SUA, Donald Trump, a negat rapoartele privind sănătatea lui Kim. "Cred că raportul a fost incorect", a declarat Trump reporterilor, dar a refuzat să spună dacă a luat legătura cu oficialii nord-coreeni.

Vineri, o sursă sud-coreeană a declarat pentru Reuters că liderul nord-coreean este în viață și probabil că își va face apariția în public în curând.

Un oficial apropiat serviciilor de informații din SUA a spus că se știa despre Kim că are probleme de sănătate, dar că nu există motive pentru a crede că este grav bolnav sau că nu poate să reapară în public.

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo, întrebat despre starea de sănătate a lui Kim pe Fox News, a spus: „Nu am nimic de comunicat în această seară, dar poporul american ar trebui să știe că urmărim foarte atent situația.“

Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate țări din lume, iar sănătatea liderilor săi este tratată ca o problemă de securitate a statului.

Mass-media de stat din Coreea de Nord a emis cele mai recente informații despre Kim pe 11 aprilie, când acesta a prezidat o întâlnire, dar nu i-a confirmat participarea la un eveniment care marca ziua de naștere a bunicului său, Kim Ir-sen, pe 15 aprilie, un important eveniment aniversar în Coreea de Nord.

Kim, 36 de ani, a mai dispărut din mass-media nord-coreeană. În 2014, a lipsit mai bine de o lună, iar televiziunea de stat l-a prezentat mai târziu mergând șchiopătat. Speculațiile despre sănătatea sa au fost influențate de faptul că fumează mult, de creșterea în greutate de la preluarea puterii și din cauza istoricului problemelor cardiovasculare din familie.

Când tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong-il, a suferit un accident vascular cerebral în 2008, presa sud-coreeană a raportat la acea vreme că medici chinezi au fost implicați în tratamentul său, împreună cu medici francezi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un