x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clopoțelul nu va suna pentru 13.000 de profesori și angajați din școlile din Italia, după rezultate pozitive la testul serologic pentru COVID-19

Clopoțelul nu va suna pentru 13.000 de profesori și angajați din școlile din Italia, după rezultate pozitive la testul serologic pentru COVID-19

11 Sep 2020   •   15:37
Clopoțelul nu va suna pentru 13.000 de profesori și angajați din școlile din Italia, după rezultate pozitive la testul serologic pentru COVID-19
Sursa foto: Hepta

Un număr de 13.000 de profesori și angajați din școlile din Italia au fost rezultat pozitiv la testul serologic pentru coronavirus.

La recomandarea Ministerului Sănătății din Italia, jumătate din anagajații în învățământ s-au testat pentru despistarea anticorpilor de coronavirus. Astfel, 2,6% din cele 500.000 de teste au rezultat pozitiv, însă lipsesc datele fin Regiune Lazio.

Rezultatele pozitive la testul serologic indică faptul că infecția cu noul coronavirus a fost prezentă în corp sau încă este. 

Persoanele care au dezvoltat anticorpii de coronavirus au fost izolate la domiciliu în aşteptarea testului molecular care va decide dacă mai au infecţia în curs.

Testarea personalului din învăţământ a fost recomandată de Ministerul Sănătăţii înainte de începerea şcolii. La nivel regional, campaniile de sensibilizare au reuşit să convingă peste jumătate din angajaţi din rândul profesorilor şi a personalului auxiliar.

Școala va începe în Italia pe fata de 14 septembrie, după mai multe luni în care unitățile de învățământ au fost închise.

×
Subiecte în articol: coronavirus Covid-19 italia scoala