x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cluburile de noapte din Tokyo, vinovate de creșterea infectărilor cu COVID-19. Guvernul nu va reintroduce starea de urgență

Cluburile de noapte din Tokyo, vinovate de creșterea infectărilor cu COVID-19. Guvernul nu va reintroduce starea de urgență

03 Iul 2020   •   11:39
Cluburile de noapte din Tokyo, vinovate de creșterea infectărilor cu COVID-19. Guvernul nu va reintroduce starea de urgență
Sursa foto: pixabay.com

Autoritățile din Japonia au anunțat că nu vor reintroduce starea de urgenţă din cauza creșterii infectărilor cu COVID-19, a declarat secretarul șef al guvernului, Yoshihide Suga, citat de Reuters.

Numărul cazurilor de coronavirus din Tokyo a crescut brusc, ajungând ieri la maximul ultimelor două luni. Motivul îl reprezintă deschiderea cluburilor de noapte. 

Tokyo a raportat și astăzi 124 de noi cazuri, în creştere faţă de 107 cu o zi în urmă.

Explicația exploziei de infectări se regăsește mai ales în numărul mai mare de teste efectuate în rândul angajaţilor din cluburile de noapte din cartierele Shinjuku şi Ikebukuro.

Înmulţirea persoanelor care au contactat virusul SARS-CoV-22 şi posibilitatea revenirii unor restricţii au amplificat tensiunea între autorităţi şi mediul de afaceri.

Nivelul de alertă din Tokyo este la poziţia trei din patru, din punct de vedere al gravităţii, a declarat guvernatorul Yuriko Koike.

Sistemul medical nu este însă supraaglomerat.

"Vom preveni răspândirea infecţiilor, păstrând în acelaşi timp viaţa cotidiană", a spus Koike, prima femeie guvernator din Tokyo care candidează pentru un al doilea mandat, în alegerile de duminică.  

Economia Japoniei a intrat în recesiune, în primul trimestru al anului, din cauza restricțiilor impuse în primul trimestrul, iar în aprilie-iunie se așteaptă o contracție și mai mare. 

Deși premierul Shinzo Abe a decretat stare de urgență pe teritoriul Japoniei, iar oamenii au fost îndemnați să stea în casă și magazinele s-au închis, legea nu le-a permis autorităților să aplice amenzi ori să facă arestări pentru nerespectarea carantinei. 
 

×