x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comandant al armatei SUA: Nu vedem un viitor fără vărsare de sânge, după eliminarea liderului Statului Islamic

Comandant al armatei SUA: Nu vedem un viitor fără vărsare de sânge, după eliminarea liderului Statului Islamic

31 Oct 2019   •   17:16
Comandant al armatei SUA: Nu vedem un viitor fără vărsare de sânge, după eliminarea liderului Statului Islamic

Un raid al SUA în Siria s-a încheiat cu moartea liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi. Evenimentul ar putea să întrerupă pentru moment activitatea grupului, însă există șanse ca militanții să se regrupeze și să încerce un atac în semn de răzbunare împotriva SUA, potrivit afrimațiilor făcute de un comandant al armatei SUA, scrie The Washington Post.

„Va dura ceva timp până o să găsească pe altcineva care să conducă organizația, iar în acest timp, acțiunilor lor ar putea să fie întrerupte”, a spus generalul Kenneth McKenzie Jr., aflat la conducerea US Central Command. „Nu vedem un viitor fără vărsare de sânge, pentru că, din păcate, ideologia asta o să continue să existe.”

Succesul pe termen lung împotriva Statului Islamic și a altori grupări extremise nu va duce la eliminarea unor astfel de ideologii, a spus McKenzie, însă va permite forțelor de securitate să se asigure că astfel de grupuri nu vor mai reprezenta amenințări directe către SUA.

Declarațiile vin la scurt timp după ce Pentagonul a făcut publice imagini foto și video cu porțiuni din operațiunea care l-a vizat pe Baghdadi.

×