x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană propune noi reglementări în sfera digital. Companiile online, luate în vizor

Comisia Europeană propune noi reglementări în sfera digital. Companiile online, luate în vizor

15 Dec 2020   •   20:45
Comisia Europeană propune noi reglementări în sfera digital. Companiile online, luate în vizor

Comisia Europeană a propus, marţi, o serie de măsuri în domeniul digital, vizând principalele companii online active la nivelul Uniunii Europene, care riscă o serie de sancţiuni dacă încalcă drepturile cetăţenilor sau reglementările concurenţiale.

"Comisia Europeană a propus astăzi o reformă ambiţioasă în spaţiul digital, un set compet de noi reguli pentru toate serviciile digitale, inclusiv pentru reţelele de socializare online, pentru zone ale pieţei online şi pentru alte platforme care operează în Uniunea Europeană: Legea Serviciilor Digitale şi Legea Pieţelor Digitale", anunţă Executivul UE, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.

"Valorile europene sunt în centrul ambelor propuneri. Noile reglementări vor proteja mai bine consumatorii şi drepturile acestora în sfera online, urmând să conducă la pieţe digitale mai corecte şi mai deschise pentru toată lumea", subliniază Comisia Europeană.

"Noile reglementări vor interzice condiţiile incorecte impuse de platforme online (...). Cele două propuneri se află în centrul ambiţiei Comisiei Europene în privinţa Deceniului Digital European", precizează instituţia.

"Multe platforme online au ajuns să joace un rol central în vieţile cetăţenilor şi companiilor noastre, chiar şi în societate ori democraţie. Prin propunerile de astăzi, organizăm spaţiul digital pentru următoarele decenii. Cu reglementări armonizate, cu obligaţii stipulate, cu o mai bună monitorizare, aplicare rapidă şi sancţiuni pentru descurajarea anumitor practici, ne vom asigura că toată lumea care oferă şi utilizează servicii digitale în Europa beneficiază de securitate, încredere, inovare şi oportunităţi de afaceri", a declarat Thierry Breton, comisarul UE pentru Piaţa Internă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: reglementări digitale UE