x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană sancționează 10 bănci importante. Excluse de la emisiunile de obligațiuni

Comisia Europeană sancționează 10 bănci importante. Excluse de la emisiunile de obligațiuni

16 Iun 2021   •   12:34
Comisia Europeană sancționează 10 bănci importante. Excluse de la emisiunile de obligațiuni

Comisia Europeană exclude, temporar, 10 bănci mari din programul de obligaţiuni pentru finanţarea programului de rezilienţă pe motiv că au format carteluri, scrie Bloomberg.

Astfel, JPMorgan, Citigroup, Bank of America, Barclays, Deutsche Bank, Nomura Holdings, UniCredit, NatWest Group, Natixs și Credit Agricole sunt instituțiile bancare față de care executivul comunitar a decis să ia această măsură. 

"Aceste bănci trebuie să demonstreze că au luat toate măsurile de remediere necesare care au fost cerute de Comisie. Ne aşteptăm să trimită informaţiile necesare şi ulterior le vom analiza şi vom evalua. Nu pot să prezic cât timp va dura", a spus comisarul pentru Buget, Johannes Hahn.

Prin emisiunile de obligațiuni se următește strângerea a  800 de miliarde de euro pentru programul NextGenerationEU. În acest an vor fi emise obligațiuni de 80 de miliarde de euro. 

În august 2020, Morgan Stanlet și-a pierdut, temporar, statutul de dealer primar pentru obligaţiuni guvernamentale franceze din cauza unor tranzacţii din 2015. În aprilie 2021, Bank of America a fost amendată cu 28,5 milioane de euro de UE pentru că a făcut parte dintr-un cartel pe piaţa tranzacţiilor cu obligaţiuni suverane americane. În mai 2021, Nomura şi UniCredit au fost amendate pentru că au făcut înțelegeri reciproce privitoare la tranzacţiile cu obligaţiuni guvernamentale.


 

×
Subiecte în articol: ue Comisia Europeana bănci obligatiuni