x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană va monitoriza retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina și Crimeea

Comisia Europeană va monitoriza retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina și Crimeea

23 Apr 2021   •   16:09
Comisia Europeană va monitoriza retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina și Crimeea

Comisia Europeană va monitoriza îndeaproape retragerea trupelor și echipamentelor militare ruse de la frontiera cu Ucraina și Crimeea, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al executivului comunitar, potrivit Reuters.

„Ceea ce contează pentru Uniunea Europeană este ceea ce se va întâmpla pe teren începând de astăzi'', a spus reprezentantul CE.

De asemenea, acesta a cerut Moscovei să revină asupra deciziei de a închide anumite zone ale Mării Negre până la 31 octombrie și de a restricționa accesul în spațiul aerian deasupra peninsulei Crimeea.

„UE îşi reafirmă sprijinul ferm pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei în interiorul frontierelor sale recunoscute internaţional'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a ordonat, joi, trupelor de la frontiera cu Ucraina să revină în bazele lor permanente, până la 1 mai. De asemenea, vineri, Serghei Șoigu a anunțat că a început retragerea trupelor din Crimeea și de la frontiera cu Ucraina.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana ucraina crimeea Rusia