x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană va prezenta o strategie de ieșire coordonată din izolare a statelor UE

Comisia Europeană va prezenta o strategie de ieșire coordonată din izolare a statelor UE

07 Apr 2020   •   16:32
Comisia Europeană va prezenta o strategie de ieșire coordonată din izolare a statelor UE
Sursa foto: Fred MARVAUX

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta mâine o strategie pentru ieșirea coordonată a țărilor UE din perioada de restricții impuse pentru oprirea pandemiei cu coronavirus, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt, Eric Mamer, transmite AFP. 

Executivul comunitar a luat această decizie după ce Austria şi Danemarca au informat despre planurile de ridicare a măsurilor de izolare.

''Credem că este important să ieşim cu aceste propuneri acum, întrucât anumite state membre au început deja să anunţe primii paşi în această direcţie pentru săptămânile care vin şi ni se pare foarte important ca acest lucru să se poată face în manieră coordonată'', a precizat reprezentantul Comisiei Europene.

Austria a publicat un calendar cu ridicarea restricţiilor. Acesta va începe după 12 aprilie, Paştele catolic, prin redeschiderea micilor afaceri.

Și premierul danez, danez Mette Frederiksen a anunţat ridicarea graduală a restricţiilor prin redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a şcolilor primare pe 15 aprilie. 

×