x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Companiile din SUA ar plăti taxe mai mici decât cele străine, în baza planului Administraţiei Biden

Companiile din SUA ar plăti taxe mai mici decât cele străine, în baza planului Administraţiei Biden

23 Iun 2021   •   00:10
Companiile din SUA ar plăti taxe mai mici decât cele străine, în baza planului Administraţiei Biden

Companiile americane probabil vor avea cote de impozitare mai reduse decât cele suportate de firmele concurente străine, dacă va fi aplicat planul fiscal elaborat de preşedintele Joseph Biden, conform unei analize realizate de agenţia Reuters.

Agenţia Reuters a analizat bilanţurile contabile depuse de sute de companii americane şi străine, comparând cotele de impozitare. Au fost comparate taxele plătite de 52 de corporaţii din SUA cu cele de la 200 de companii străine active la nivel mondial.

Potrivit agenţiei Reuters, companiile americane plătesc deja taxe mai mici decât cele străine, având în prezent o medie a cotei de impozitare de 16%, în timp ce impozitele plătite de companiile multinaţionale străine sunt în medie de 24%.

În cazul în care va fi aplicat planul fiscal elaborat de preşedintele Joseph Biden, companiile americane vor plăti un impozit minim de 21%. Rata de impozitare corporativă generală ar trebui să fie de 28%, cu o cotă minimă de 21% pentru activităţile desfăşurate în străinătate de companii multinaţionale cu sediile centrale în SUA. În baza acestui plan, companiile americane care au activităţi internaţionale ar urma să aibă în continuare cota de impozitare mai redusă decât firmele concurente din alte ţări.

Totuşi, grupurile de lobby ale firmelor americane susţin că analizele comparative nu oferă o imagine completă asupra taxelor aplicabile companiilor, argumentând că noul plan de fapt va afecta poziţiile concurenţiale ale corporaţiilor din SUA pe plan internaţional.

Administraţia Joseph Biden negociază intens cu liderii Congresului SUA noul plan fiscal.

Mediafax

×
Subiecte în articol: joseph biden