x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comunitatea Andină cere parlamentului peruan să nu-l destituie pe președintele Martin Vizcarra

Comunitatea Andină cere parlamentului peruan să nu-l destituie pe președintele Martin Vizcarra

13 Sep 2020   •   22:00
Comunitatea Andină cere parlamentului peruan să nu-l destituie pe președintele Martin Vizcarra
Sursa foto: Sursa: Hepta

Preşedinţii Boliviei, Columbiei şi Ecuadorului, ţări care împreună cu Peru formează Comunitatea Andină de Naţiuni (CAN), au îndemnat parlamentul peruan să nu voteze destituirea preşedintelui Martin Vizcarra în actualul context al pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

„Solicităm autorităţilor voastre să evitaţi orice acţiune ce ar putea pune în pericol exerciţiul legitim al puterii şi procesul instituţional politic şi democratic” din Peru, se arată într-un comunicat semnat de preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, şi de preşedinţii columbian, Ivan Duque, şi ecuadorian, Lenin Moreno. Ei şi-au exprimat părerea că destituirea lui Martin Vizcarra ar putea ameninţa stabilitatea ţării.

Parlamentul peruan a votat vineri declanşarea unei proceduri de destituire contra preşedintelui Vizcarra pentru o presupusă afacere de corupţie. Votul de destituire este prevăzut la 18 septembrie. Din totalul de 130 de parlamentari, sunt necesare 87 de voturi pentru destituirea lui Vizcarra, la putere din 2018, care nu dispune de majoritate.

Preşedinţii andini au avertizat că actuala criză politică se derulează în plină pandemie de coronavirus şi cu şapte luni înainte de alegerile generale peruane din aprilie 2021.

Peru este una din ţările cele mai afectate de COVID-19, cu peste 716.000 de cazuri declarate şi cu mai mult de 30.000 de morţi, la o populaţie de 33 de milioane de locuitori.

×
Subiecte în articol: președinte peruan