x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflict deschis între UE și Venezuela. Delegația UE a fost expulzată de autoritățile de la Caracas

Conflict deschis între UE și Venezuela. Delegația UE a fost expulzată de autoritățile de la Caracas

30 Iun 2020   •   12:33
Conflict deschis între UE și Venezuela. Delegația UE a fost expulzată de autoritățile de la Caracas

Preşedintele Nicolas Maduro a acordat, ieri, 72 de ore pentru părăsirea Venezuelei de către Delegația Uniunii Europene. Decizia vine după ce UE a adoptat sancțiuni pentru 11 funcționari din această țară, informează AFP.

Șeful statului a anunţat expulzarea reprezentantei UE, Isabel Brilhante Pedrosa, într-un discurs pronunţat la palatul prezidenţial Miraflores.

"Cine sunt ei să încerce să se impună prin ameninţare ? Cine sunt ei ? Ajunge ! De aceea am decis să dau 72 de ore ambasadoarei UE pentru a ne părăsi ţara. Vom rezolva acest lucru în 72 de ore. Îi vom oferi un avion pentru a pleca, dar ne vom pune lucrurile în ordine cu Uniunea Europeană", a declarat Maduro. 

UE a adoptat, luni, sancțiuni pentru 11 oficiali venezueleni, implicaţi în acţiuni împotriva opozanţilor guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, printre care Luis Parra, care în luna mai a încercat să ia locul lui Juan Guaido la conducerea parlamentului.

"Pretinsa alegere a lui Luis Parra nu a fost legitimă întrucât aceasta nu a respectat procedurile juridice şi nici principiile constituţionale democratice", a decis UE.

Juan Guaido este recunoscut drept preşedintele interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări.

Venezuela a fost în 2017 prima ţară din America Latină căreia UE i-a aplicat sancţiuni. 

×
Subiecte în articol: nicolas manduro venezuela ue