x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Congresul SUA l-a confirmat în funcție pe noul președinte democrat. Mesajul lui Donald Trump

UPDATE Congresul SUA l-a confirmat în funcție pe noul președinte democrat. Mesajul lui Donald Trump

07 Ian 2021   •   12:11
UPDATE Congresul SUA l-a confirmat în funcție pe noul președinte democrat. Mesajul lui Donald Trump
Sursa foto: Hepta

Actualul președinte american Donald Trump a recunoscut încheierea mandatului său la data de 20 ianuarie 2021, într-un mesaj postat pe contul de Twitter al Casei Albe.

„Chiar dacă sunt în dezacord complet cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, va exista o tranziție ordonată pe 20 ianuarie. Am afirmat întotdeauna că voi lupta ca să mă asigur că numai voturile legale contează. În timp ce acest lucru reprezintă sfârșitul unuia dintre cele mai bune prime mandate prezidențiale, este doar începutul luptei noastre pentru a face American mare din nou", a declarat acesta.

Pagina președintelui republican a fost suspendată pentru 24 de ore din cauza mesajelor care au dus la protestele violente de ieri. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Congresul Statelor Unite a confirmat victoria candidatului democrat în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020, scrie Reuters. Joe Biden va fi noul șef de la Casa Albă.

Cele două camere ale parlamentului, respectiv Senatul și Camera Reprezentanților, au respins obiecțiile privind voturile din Arizona și  Pennsylvania.

Actualul vicepreşedinte republican Mike Pence a certificat votul a 306 de mari electori în favoarea lui Joe Biden. 232 pentru Donald Trump. a obținut 232 de voturi. Pragul minim necesar este de 270 de voturi.

Ratificarea are loc după o lungă şi extraordinară zi de 6 ianuarie care a fost marcată de un asalt asupra Congresului comis de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale.

Este ultima etapă înainte de investirea din 20 ianuarie 2021.

Validarea sa are loc la câteva ore după protestele violente ale susținătorilor președintelui republican, Donald Trump, care au intrat cu forța în căldirea Capitoliului. Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a condamnat acțiunile, numindu-le ''insurecţie eşuată''.
''Ei au încercat să perturbe democraţia noastră. Au eşuat în tentativa de a obstrucţiona Congresul'', a spus acesta. 
 

×
Subiecte în articol: congres sua Joe Biden donald trump casa alba