x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copii arși de vii într-un incendiu la orfelinat

Copii arși de vii într-un incendiu la orfelinat

14 Feb 2020   •   21:10
Copii arși de vii într-un incendiu la orfelinat

Cincisprezece copii şi-au pierdut viaţa într-un incendiu declanşat într-un orfelinat din Haiti, informează vineri AFP şi EFE, citând responsabili locali.

Doi dintre copii au murit în orfelinat şi alţi 13 după ce au fost transportaţi la spital, asfixiaţi.

Orfelinatul din Kenscoff, la periferia capitalei haitiene Port-au-Prince, nu avea autorizaţie legală de funcţionare din 2013. Circa 66 de copii trăiau în respectivul imobil, în condiţii insalubre.

Cauza incendiului de joi seara şi vârsta victimelor nu sunt cunoscute deocamdată. Potrivit EFE, focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată aprinsă pe o masă.

Orfelinatul funcţiona într-o clădire cu două etaje, cu paturi suprapuse, unele dintre ele în stare deplorabilă, înghesuite în încăperi mici, cu o scară îngustă şi o singură uşă de acces deschisă, a constatat AFP.

Datele Institutului pentru asistenţă socială citate de EFE arată că, din cele 754 de orfelinate care există în Haiti, doar 35 deţin licenţă de funcţionare. Cel unde a avut loc tragedia de joi era gestionat de o congregaţie creştină cu sediul în SUA.

Haiti, una din cele mai sărace ţări ale lumii, trece de anul trecut printr-o gravă criză politică, economică şi socială, care a generat proteste ample în perioada septembrie - noiembrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: copii arsi de vii